Oferte locuri de munca top

Investitie majora in retelele de apa din Buftea, Corbeanca si Crevedia

1786.jpg Retelele de alimentare cu apa si de canalizare din localitatile Buftea, Corbeanca (judetul Ilfov) si Crevedia (judetul Dambovita) vor fi reabilitate si extinse cu fonduri europene atrase prin Programul Operational Sectorial de Mediu.
Proiectul are o valoare totala de aproape 50 milioane de euro si va fi realizat de compania de apa RAJA Constanta pana la sfarsitul anului 2015. In total, de aceste investitii vor beneficia 114.000 de locuitori, a precizat Attila Korodi, ministrul mediului si schimbarilor climatice, cu ocazia semnarii contractului de finantare
Astfel, in Buftea, investitiile vizeaza extinderea si reabilitarea retelei de alimentare cu apa, incluzand realizarea a 4.000 de bransamente noi. De asemenea, va fi extinsa reteaua de canalizare pentru acelasi numar de abonati si se va construi o statie de epurare. Aceasta va deservi inclusiv localitatile Crevedia si Corbeanca. Capacitatea noii statii este proiectata pentru a deservi 53.000 de persoane.
In Corbeanca, se va extinde reteaua de distributie a apei potabile, urmand sa fie realizate noi bransamente pentru 3.400 de gospodarii. De asemenea, in localitate va fi construita o retea de canalizare in totalitate vacuumata.
In paralel, se vor reabilita si extinde sursele de captare si tratare a apei potabile din orasul Buftea si comuna Corbeanca.
Operatorul de apa RAJA Constanta are un program ambitios pentru atragerea de fonduri europene in perioada 2014-2020. Compania spera sa absoarba nu mai putin de 500 milioane de euro, a precizat Felix Stroe, directorul general RAJA Constanta.
La nivelul judetului Ilfov, Consiliul Judetean a obtinut finantare europeana pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Ilfov, in perioada 2014 – 2020. Presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat ca primele fonduri europene aferente urmatoarei perioade de programare ar putea fi astfel atrase in judet inca din 2015.
Valoarea estimata a propunerilor de investitii ce vor fi finantate in perioada de programare 2014-2020 in retelele de apa din judetul Ilfov depaseste 250 milioane de euro. In prezent, gradul de absorbtie al fondurilor europene disponibile prin Programul Operational Sectorial de Mediu se situeaza la 33,3%, respectiv aproape 1,47 miliarde de euro. Pana la finalul anului 2015, Romania mai are de absorbit prin POS Mediu inca 3 miliarde de euro pentru a evita pierderea fondurilor. In prezent sunt suficiente contracte in derulare prin POS Mediu, cu conditia ca ele sa fie derulate in mod corespunzator. Ministerul se angajeaza sa plateasca toate facturile verificate, insa nu va ezita sa aplice penalitati pentru intarzieri, a avertizat ministrul mediului.

Sus