Oferte locuri de munca top

Inspectoratul de Stat în Construcţii se va finanţa din fonduri proprii

SEDIU ISC

sediul ISC

Instituţia care exercită controlul statului în construcţii se va autofinanţa începând cu acest an. Aceasta potrivi noii legi 35/2015 adoptate de Parlament privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.24/2014 pentru stabilirea unor măsuri privind controlul statului în domeniul construcţiilor.

Astfel Inspectoratul de Stat în Construcţii devine din instituţie publică finanţată integral de la bugetul de stat instituţie publică finanţată din fonduri proprii.

“Din veniturile realizate de Inspectoratul de Stat în Construcţii- ISC virează 30% în contul corespunzător de venituri  al activităţii finanţate integral din venituri proprii prevăzute la alin. 4 gestionat de Ministerul Dezvoltării  Regionale şi Administraţiei Publice.”

De asemenea, Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi obligat să participe la toate fazele determinante stabilite prin proiect şi acceptate de inspectoratele teritoriale în  construcţii competente, potrivit expunerii de motive elaborate de Guvern.

Actul normativ urmăreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ privind controlul statului în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcţii.

Printre domeniile importante pentru care MDRAP elaborează reglementări tehnice se numără şi domeniile de maximă importanţă precum reducerea riscului seismic şi al inundaţiei construcţiilor existente.

Sus