Solplanet x AeroFix

Inginerul Finn Buus Steffensen prezinta la Bucuresti proiectul instalatiilor de securitate la incendiu, pentru cea mai renumita sala de concerte din Copenhaga

535.jpg *ADVERTORIAL
In perioada 7-8 aprilie 2014, la Bucuresti va avea loc cea de-a doua editie a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii CONTRACTOR, unde inginerul danez Finn Buus Steffensen va prezenta proiectul de instalatii de securitate la incediu realizat pentru sala de concerte din Copenhaga, numita si „opera de pe insula”.
Finn Buus Steffensen este seful departamentului NIRAS Safety din cadrul companiei NIRAS Fire Safety Engineering Group, iar impreuna cu echipa sa au realizat acest proiect amplu. Pentru cei de la Niras proiectul a fost o adevarata provocare: „Arhitectul francez Jean Nouvel a avut viziunea unei sali de concerte precum un meteorit plutind in spatiu. S-a calculat ca meteoritul sa cantareasca 12.000 tone si sa fie echilibrat pe trei scari si sase coloane. Crearea unui plan general al multitudinii de unghiuri si curbe incluse in planurile lui Nouvel pentru sala de concerte a fost o misiune extraordinara, iar desenele pentru atelierele de lucru, utilizate de muncitori au fost, din punct de vedere tehnic, aproape imposibile”, a precizat inginerul.
Sala de concerte din Copenhaga este renumita ca fiind una dintre cele mai moderne spatii destinate teatrului liric din lume. Pentru aprecierea sa, cladirea a primit opt premii, printre care European Steel Design Award si premiul „Best New Public Building”, acordat in 2009 de revista de specialitate Wallpaper.
Echipa Niras Safety este experta in proiectarea instalatiilor de securitate la incendiu si se promoveaza prin sloganul sau „Siguranta pentru viata!”. Utilizeaza de asemenea metode de proiectare si constructie care iau in considerare pericolele, riscurile si totodata masurile de precautie, pentru a atinge un nivel echilibrat al sigurantei. Inginerul Finn Buus Steffensen si echipa sa se pot lauda cu un portofoliu de peste 500 de proiecte de securitate la incendiu de referinta.
Finn Buus Steffensen a urmat Universitatea Tehnica din Danemarca (DTU), obtinand titlul de inginer structurist si inginer instalatii protectie la incendiu, Master of Fire Safety, Ing. M.SFPE.
Are peste 20 de ani de experienta in domeniul ingineriei de protectie la incendiu si de evaluare si gestionare a riscurilor, consultanta, dezvoltare si cercetare in domeniul ingineriei structurale. Este membru al Societatii Inginerilor din Danemarca (IDA), Societatii Daneze ai Ofiterilor de Securitate la Incendiu (FKB), Societatii Inginerilor de Securitate la Incendiu (SFPE) si al Comitetului Consultativ de Securitate la Incendiu, Agentia Daneza pentru Energie.
Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii CONTRACTOR face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de CONTRACTOR CONSTRUCTII, INGLASS, GIS, LAUD si RIFF.

Data, locatia: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta – sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events
Sponsori: ABB, Daikin si Vaillant
Partener media principal:Tehnica Instalatiilor
Partener media: Arena Constructiilor
Website: www.instalatii.contractor.com.ro
Contact: contractor@abpusevents.com

Sus