Oferte locuri de munca top

Influx de numerar pe piata imobiliara bulgara

Piata de proprietati imobiliare din Bulgaria a inregistrat o crestere a fluxului de numerar de peste 100 milioane euro in primul semestru din 2014, scrie agentia de presa bulgara Novinite.com.
Potrivit brokerilior imobiliari, in toamna investitiile in proprietati imobiliare vor creste cu inca 20 milioane euro. Cauza acestei infuzii de numerar este cel mai probabil retragerile depozitelor in timpul perioadei de panica a sistemului bancar din luna iunie, scrie Novinite.com.
In medie in Bulgaria se desfasoara 220.000 de tranzactii imobiliare pe an. Numarul este de aproape 19.000/luna, pretul mediu fiind de 50.000 euro.
In luna iulie brokerii imobiliari au raportat o crestere a numarului tranzactiilor cu 15%.
Expertii au observat o crestere neobisnuita a activitatii in lunile de vara in ceea ce priveste tranzactiile de spatii de birouri si terenuri construibile.
Este posibil ca numarul preschimbarilor depozitelor bancare in proprietati imobiliare sa creasca. Piata se afla in mod traditional la un nivel mai scazut vara si incepe sa creasca in a doua jumatate a anului . In al doilea rand procesul de achizitionare a unei proprietati dureaza in jur de 4-6 luni.

Sus