Oferte locuri de munca top

Incepe constructia South Stream in Bulgaria

Constructia gazoductului South Stream ar putea sa inceapa in luna mai sau iunie a acestui an, potrivit lui Igor Elkin, director executiv al South Stream Bulgaria.
Elkin a mai adaugat ca proiectul continua in ciuda avizului negativ al Parlamentului European. „Cred ca argumentele politice nu ar trebui sa le surclaseze pe cele economice.”, a precizat Elkin, citat de novinite.com.
Ministrul Economiei si Energiei Dragomir Stoinev s-a intalnit ieri, 24 februarie, cu comisarul pe probleme de energie, Gunter Oettinger, la Bruxelles pentru a discuta situatia South Stream.
In 2009 compania ruseasca Gazprom si Bulgaria Energy Holding au semnat un acord de cooperare pentru costruirea unui gazoduct prin Bulgaria ca parte a proiectului South Stream. Doua conducte vor trece prin Bulgaria catre Serbia si Grecia facand legatura intre Rusia si marii consumatori europeni.
Proiectul este detinut in proportie de 50% de Gazprom, 20 % de Italian Eni si cate 15% parte germana si franceza. Proiectul cu o capacitate de 63 de miliarde de tone cubice ar trebui finalizat la sfarsitul lui 2015, potrivit south-stream.info.

Sus