Oferte locuri de munca top

Incep proiectele din fonduri europene, in Bucuresti-Ilfov

Dan Nicula, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov

De anul viitor încep să vină fonduri europene pentru derularea investițiilor publice în regiunea București – Ilfov. Până în prezent au fost semnate 39 de contracte de finanțare în regiune în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea însumată a acestor proiecte de investiții se ridică la peste 100 milioane de euro (peste 466 milioane de lei).

Dintre acestea, 35 de contracte vizează reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (prioritatea de investiții 3.1.A), cu o valoare totală care depășește 425 milioane lei. Pentru toate cele 35 de contracte beneficiarul este Primăria Sectorului 3.

Totodată, urmează să fie contractată finanțarea și pentru reabilitarea termică a blocurilor din orașul Măgurele.

Pe aceeași prioritate de investiții au mai depus proiecte și Primăria Sectorului 4, precum și primăriile din orașele Buftea și Otopeni. De asemenea, urmează să depună proiecte și Primăria Sectorului 6.

“Axa 3 a avut o cerere foarte mare. Este principalul furnizor de absorbție în regiunea noastră. Este singura axă, atât în POR 2007-2013, cât și în POR 2014-2020 în care regiunea noastră a fost fruntașă ca număr de proiecte și ca valoare”, a declarat Dan Nicula, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov.

Pentru încă două proiecte a fost contractată finanțarea pe prioritatea de investiții 3.1.B –  sprijinirea eficienței energetice a clădirilor publice.

Primul proiect vizează reabilitarea termică a două clădiri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București- lfov,  proiect cu o valoare totală de 5,57 milioane lei. Cel de al doilea proiect presupune consolidarea, reamenajarea și reabilitarea termică a unei clădiri din administrarea Serviciului de Protecție și Pază. Valoarea totală a acestui proiect este de 9,2 milioane lei.

Alte două proiecte de investiții au obținut fonduri europene POR pe prioritatea de investiții 5.1 – conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Primul dintre ele vizează restaurarea, conservarea și punerea în valoare a monumentului istoric „Așezămintele brâncovenești Biserica Domnița Bălașa” din București, cu o valoare totală de peste 17 milioane de lei. Al doilea proiect are ca obiect consolidarea, restaurarea și punerea în valorare a imobilului Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Scaune, situat în Sectorul 3, proiect cu o valoare totală de aproximativ 9 milioane de lei.

Urmează să fie deschise noi apeluri de proiecte și pentru alte priorități de investiții.

Astfel, săptămâna viitoare urmează să fie relansat apelul de proiecte pentru Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, având ca unic potențial beneficiar în regiune Consiliul Județean Ilfov, anunță domnul Nicula.

Pentru prioritatea de investiții 3.1.B – reabilitarea termică a clădirilor publice, urmează să fie simplificat ghidul solicitantului pănă pe 15 noiembrie. Până la sfârșitul lunii ar trebui să fie relansată și această prioritate de investiții, precizează directorul general ADRBI.

Pentru prioritățile de investiții 10.1 și 10.2 – privind infrastructura de învățământ preuniversitară, urmează să fie lansate primele apeluri de proiecte până la sfârșitul anului, după ce Comisia Europeană va aproba îmbunătățirile aduse ghidurilor de finanțare. Pentru prioritatea 10.3 – infrastructura de învățământ universitară, vor putea fi depuse proiecte începând cu 27 noiembrie, mai spune domnul Nicula.

La nivelul regiunii mai este în pregătire și axa 9 – sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban. Până în luna decembrie, autoritățile publice locale trebuie să depună la Ministerul Dezvoltării strategiile în baza cărora vor putea fi promovate proiecte în apelurile care vor fi lansate anul viitor.

Noile ghiduri de finanțare care au fost și urmează să fie lansate vor elimina din rigiditatea ghidurilor anterioare. De exemplu, ghidurile inițiale solicitau la depunerea proiectului zeci de documente de atașat cererii de finanțare. În caz contrar proiectul era respins. Unele dintre aceste documente vor putea fi depuse pe parcurs. De asemenea, a fost eliminată cerința ca beneficiarul să semneze fiecare pagină depusă la dosarul proiectului.

“Raportat la respingeri, noi nu am avut probleme mari de calitate a proiectelor. Dar, în toate proiectele putem să observăm că documentațiile tehnice nu sunt de o calitate ideală. Chiar dacă asta ne afectează, nu este un motiv de respingere, pentru că documentațiile pot fi îmbunătățite ulterior”, mai spune domnul Nicula.

Regiunea București-Ilfov dispune pentru Programul Operațional 2014-2020 de un buget cu o valoare totală de circa 420 de milioane de euro, incluzând fondurile europene și contribuția statului român.

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Un comentariu;

  1. Xsulescu Tudor said:

    Bine ca reabilitati BISERICI …cu spitalele cum ramane ?!?!? Va vindeca popii de cancere sau va repara oasele sau minunatii oameni ..doctorii din spitale fac toate minunile ?!?! RUSINE !

Sus