Solplanet x AeroFix

Încă două turnuri se înalţă în zona Orhideea

CA Immo Bukarest-Buero-Orchidea-Towers-Visualisierung-NachtAustriecii de la CA Immo au anunţat lansarea proiectului de birouri Orhideea Towers, situat pe Splaiul Independeţei, lângă staţia de metrou Grozăveşti.

Ansamblul va include două clădiri de birouri, cumulând o suprafaţă închiriabilă de 37.000 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la 75 milioane de euro.

Construcţia fundaţiilor a început luna aceasta, iar întregul proiect va fi livrat în 2017, au precizat reprezentanţii companiei.

„Portofoliul nostru de birouri din Bucureşti a fost aproape integral ocupat în ultimii ani. Pentru a satisface cererea tot mai mare pentru spaţii de birouri din partea chiriaşilor existenţi, am decis să ne consolidăm poziția pe piața locală prin dezvoltarea unei clădiri de birouri care să întrunească toate criteriile noastre de calitate în ceea ce privește amplasarea, arhitectura şi designul tehnic”, a declarat Bruno Ettenauer, CEO CA Immo.

„Zona Central – Vestică a Bucureştiului are potenţialul să devină noul hub de birouri din Capitală”, a afirmat, la rândul său, Marian Roman, managing director CA Immo România

Cele două clădiri conectate din Orhideea Towers vor prezenta un regim de înălţime de două subsoluri + parter + 12 etaje, respectiv 16 etaje. Suprafeţele disponibile per etaj vor ajunge la circa 2.700 de metri pătraţi. Proiectul mai include şi 406 locuri de parcare.

Ansamblul va fi construit urmând standardul clădirilor “verzi” şi va viza obţinerea certificării LEED Gold.

CA Immo mai deţine cinci clădiri de birouri în Bucureşti: Opera Center 1 şi 2, River Place, Europe House şi Bucharest Business Park, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 106.000 metri pătraţi.

Cu doar două zile în urmă, investitorii români reuniţi sub umbrela Forte Partners, au anunţat lansarea proiectului de birouri The Bridge, pe terenul învecinat parcelei pe care acum austriecii au demarat construcţia noului proiect.

Tot în zona Orhideea, suedezii de la Vastint au la rândul lor în plan un proiect de birouri.

Sus