Oferte locuri de munca top

Inca 104 apartamente vor fi reabilitate

750.jpg Al doilea contract de finantare din fonduri nerambursabile a lucrarilor de reabilitare termica a locuintelor din regiunea Centru a fost semnat.
Prin acest proiect se vor reabilita 104 apartamente, in suprafata totala de 7.230 mp.
Beneficiarul finantarii este Primaria Municipiului Miercurea Ciuc, valoarea contractului fiind de 2,76 milioane lei din care finantarea nerambursabila solicitata este de 1,5 milioane lei.
Fondurile sunt solicitate pentru reabilitarea blocului de pe str. Harghita nr. 2-4-6-8 construit in anul 1982.
Prin implementarea proiectului se va reduce consumului specific anual de energie al cladirii cu 45%, si va scadea consumul de energie pentru incalzire cu 82,30 kW/mp/an.
Simion Cretu, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, a declarat: „Avem, la nivel regional, un buget de 22,60 milioane euro fonduri nerambursabile pe care le-am pus la dispozitia autoritatilor publice locale spre finantarea reabilitarii termice a locuintelor. Aceste investitii in eficienta energetica a blocurilor de locuinte, vor contribui la reducerea saraciei energetice din Regiunea Centru, prin reducerea costurilor cu incalzirea, in special pentru familiile cu venituri mici.”
La nivelul Regiunii Centru, 10 proiecte au fost depuse, incepand cu luna decembrie 2012, spre finantare nerambursabila pe Domeniul Major de Interventie 1.2 – „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte”. Proiectele depuse au o valoare totala de 17,71 milioane euro, din care 9,54 milioane euro reprezinta suma fondurilor nerambursabile solicitate de beneficiari. In prezent, alte opt proiecte sunt in etapa de evaluare pe acest domeniu.

Sus