Oferte locuri de munca top

În sectorul 2 continuă ridicarea unui bloc, deși a fost declarat ilegal

blocContinuă lucrările pe șantierul clădirii cu zece etaje de pe Al. Luncșoara Nr. 2B din Bucuresti, cu toate ca aceasta este ilegala, sustin reprezentantii grupului civic “Luptă pentru strada ta”.
Asociațiile de proprietari și cetățenii ce locuiesc în zona au reclamat încă de la începutul anului construirea nedorită și ilegală a acestei clădiri. De asemenea, Inspectoratul de Stat în Construcții a declarat că atât autorizatia de construire, cat și certificatul de Urbanism au fost emise încălcând mai multe prevederi legale. La solicitarea cetățenilor, prefectul Paul Nicolae Petrovan a înaintat Tribunalului Municipiului București, cererea de chemare în judecată, precum și suspendarea executării construcției, actele administrative fiind de drept suspendate.
În luna iulie a anului curent, ulterior solicitărilor efectuate de grupul de cetățeni “Luptă pentru strada ta”, Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control al imobilului S+P+10E din Aleea Luncșoara nr.2B și a constatat faptul că autorizația de construire nr. 403/05.08.2013 a fost emisă cu nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind executarea lucrărilor de construcții și ale Codului Civil, pentru aprobarea categoriilor de construcții la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecție civilă, precum și a celor la care se amenajează puncte de comandă. De asemenea, Certificatul de Urbanism nr. 341/08.04.2013 a fost emis cu nerespectarea art. 6 din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții și a art. 28 Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul.
Cetățenii au solicitat imediat Prefecturii Municipiului București să sesizeze instanța de contencios administrativ în vederea anulării autorizației de construire și opririi imediate a lucrărilor. În 14 august 2014, prefectul Paul Nicolae Petrovan a înaintat Tribunalului Municipiului București, cererea de chemare în judecată pentru anularea documentelor și oprirea construcției.
Deși execuția construcției ar trebui suspendată, lucrările continuă în mod ilegal. Poliția Locală a Sectorului 2, precum și Disciplina în Construcții din Sectorul 2 nu fac demersuri de a opri continuarea acestui proces ilegal, în ciuda solicitărilor venite din partea cetățenilor.
Grupul civic “Luptă pentru strada ta” este susținut de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe.

Sus