În aprilie anul viitor vor începe lucrări de foraj geotermal în cadrul proiectului de construire a noului sediu al Spitalului de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota din București.
Valoarea contractului este de peste 10 milioane euro, potrivit lui Adrian Crețoiu, președintele consiliului de administrație al firmei Foraj Sonde din Videle, care va executa lucrările de foraj. Durata acestui contract este de 7 luni.
Contractul pentru proiectarea și execuția sediului nou pentru spitalul Prof. Dr. Dimitrie Gerota a fost atribuit la sfârșitul lunii ianuarie anul acesta.
Câștigătoare a fost asocierea de constructori turci CCN Altyapi Yatirimlari Ve Inşaat Anonim Şikreti (lider), CCN Hastane Hizmetleri Ve Isletme Anonim Sirketi.
În vederea respectării standardului NZEB (nearly Zero-Energy Building – Clădire cu consum de Energie aproape Zero), noul spital va utiliza pentru încălzire apa termală ce va fi extrasă din două puțuri executate la aprox. 3000 m adâncime, construcția fiind amplasată pe unul dintre cele mai mari bazine de apă termală din România.
Valoarea totală a contractului de proiectare și construire a spitalului este de peste 1,240 miliarde le,i fără TVA.
Proiectul prevede construirea în zona de nord a Capitalei a unui sediu nou în scopul oferirii de servicii de îngrijiri medicale integrate, având în vedere următoarele premise: asigurarea accesului personalului MAI, a locuitorilor Municipiului București, precum și a altor persoane, care se prezintă la sediul acestuia pentru servicii de sănătate.
Proiectul este finanțat prin PNRR și are un buget total de 2.04 miliarde lei, din care valoarea eligibila din PNRR de 1.028 miliarde lei, valoare TVA eligibil aferent PNRR 195,44 milioane lei și valoare contribuție proprie inclusiv TVA de 816,05 milioane lei.
Noua clădire va fi dotată cu 490 de paturi, dintre care 400 în secțiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi și 50 de paturi pentru anestezie și terapie intensivă.
Clădirea va avea regim de înălțime de 2 Subsoluri + 6 Etaje + Etaj tehnic + Heliport; suprafața totală construită la sol va fi de 12.884 mp, suprafața construită desfășurată a spitalului va fi de 72.103 mp și a corpului tehnic de 4.768 mp,
Structura de rezistență a clădirii este proiectată după conceptul de izolare a bazei, în scopul reducerii răspunsului seismic al structurii, prin utilizarea unor izolatori seismici.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024