Oferte locuri de munca top

Imprumut de 48 de milioane de euro pentru reteaua de apa din Chisinau

Reteaua de apa si canalizare din Chisinau va fi modernizata si extinsa printr-un proiect finantat prin imprumuturi de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana pentru Investitii (BEI ) si printr-un grant oferit de Uniunea Europeana.

Astfel, din valoarea totala de 62 de milioane a proiectului, 48 milioane euro sunt credite oferite de catre BERD si BEI, in parti egale, iar 13,8 milioane euro este un grant oferit de Uniunea Europeana pentru realizare, consultanta si asistenta tehnica, se arata intr-un comunicat al Primariei Chisinau.

Lucrarile presupun reabilitarea a 190 de km de apeduct, reabilitarea a 15 km de colectoare de canalizare, a rezervoarelor de apa potabila de la statia de tratare a apei. O alta etapa a proiectului vizeaza constructia si reabilitarea a circa 50 fantani arteziene, ce vor fi utilizate in cazul unor situatii exceptionale pe raul Nistru. In ultima faza a proiectului va fi construita prima uzina de producere a hipocloritului de sodiu din Republica Moldova, substanta utilizata la tratarea apei potabile.
Incepand cu anul 2007 Republica Moldova a contractat imprumuturi pe termen lung de 450 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte in infrastructura, transport public, energie, alimentare cu apa sau agricultura, se arata intr-un comunicat al BEI.

Sus