Oferte locuri de munca top

Impozitarea imobilelor pentru persoanele fizice în 2022

Ești persoană fizică care închiriază un imobil către o firmă pentru activități nerezidențiale (spații de birouri, apartamente folosite pentru birouri sau activități comerciale) sau mixte? În această perioadă evaluarea clădirilor pentru persoanele fizice folosite în alte scopuri decât pentru locuinţă este un subiect de interes pentru toți cei care dețin astfel de proprietăți.

La începutul acestui an este necesară realizarea evaluării clădirilor pentru calculul impozitului, evitând astfel plata unui impozit mai mare, perioada de realizare a rapoartelor de evaluare ANEVAR fiind 1 ianuarie – 31 martie 2022.

Persoanele fizice care dețin clădiri utilizate în scop nerezidențial sau mixt și care le-au reevaluat în anul 2017 trebuie să realizeze raport de evaluare în acest an, astfel încât să evite majorarea cotei de impozitare.

Pentru clădirile nerezidențiale (care nu sunt folosite pentru locuit) sau clădirile cu destinație mixtă (caz în care sunt folosite atât pentru locuit, cât și pentru birouri sau activități comerciale), aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează aplicând o cotă de 2% asupra valorii imobilului respectiv. Pentru a se reduce această cotă, se recomandă realizarea unei reevaluari pentru impozitare înainte de termenul limită de 31 martie a acestui an.

Perioada la care se realizează actualizarea valorii impozabile pentru clădirile aparținând persoanelor fizice este din 5 în 5  ani. Pentru a plăti impozitul minim, proprietarul este nevoit să își actualizeze valoarea de impozitare, valoare ce rezultă din întocmirea unui raport de evaluare emis de către un expert evaluator autorizat ANEVAR.

Termenul final de depunere a raportului de evaluare este de 31 martie 2022, iar orice dosar depus după această dată nu va mai fi luat în calcul, decât cu aproparea Direcției de Impozite și Taxe Locale.

Suntem o echipă de experți evaluatori ANEVAR cu experiență în domeniul imobiliar de peste 25 ani și suntem parteneri de încredere pentru instituțiile bancare în realizarea acestor rapoarte datorită seriozității și profesionalismului de care dăm dovadă. Realizăm evaluări și reevaluări pentru toate tipurile de proprietăți imobiliare și suntem alături de toți cei care în acest an au nevoie să realizeze acest raport de evaluare ANEVAR”, a spus Costel Alecu – fondator ROMTOR Real Estate.

Compania Romtor Real Estate realizează rapoarte de evaluare autorizate ANEVAR încă din 2007 și se bucură de proiecte realizate cu succes, devenind un partener de încredere pentru multe instituții bancare care solicită aceste documentații. În cadrul Romtor Real Estate, fiecare client beneficiază de consultanța experților pentru a identifica cea mai bună soluție pentru aceștia.

Compania Romtor Real Estate este prezentă pe piață de peste 8 ani, fiind specializată în operațiuni imobiliare B2B, cât și B2C, axându-se pe achiziții, tranzacții și evaluări ANEVAR.

Sus