Oferte locuri de munca top

Impact a vândut de trei ori mai multe locuinţe ca anul trecut

beefef2c9967a3bb80ab591e6c79f16aDezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a raportat venituri de operaţionale de aproape 55 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, de trei ori mai mari decât valorile înregistrate în aceeaşi perioadă din 2014.
Cei mai mulţi bani, respectiv peste 49 de milioane de lei, au provenit din vânzarea de stocuri de proprietăţi rezidenţiale, în timp ce alte 3,4 milioane de lei au fost obţinute din vânzarea de investiţii imobiliare.
Dezvoltatorul pune creşterea semnificativă a veniturilor pe seama vânzării de apartamente în noua fază Greenfield-Ansamblul Salcâmilor.
Valoarea profitului brut a crescut semnificativ până la 7,1 milioane de lei de la o pierdere de 1,9 milioane înregistrată în intervalul ianuarie-iunie 2014.
“Până la 30 iunie 2015 Impact a vândut în total 188 de case şi apartamente de peste trei ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut  (când s-au înregistrat vânzări pentru 52 de locuinţe)”, se arată în raportul semestrial al companiei.
La o clasificare pe segmente de proprietăţi, 153 de apartamente s-au vândut din noul proiect Ansamblul Salcâmilor, 21 de apartamente din stocul primei faze a Greenfield şi 14 case în provincie –Oradea, Ploieşti şi Constanţa.
Datoriile pe termen lung ale companiei au scăzut cu 16% faţă de decembrie 2014 de la 38 de milioane de lei la 32 de milioane.
Dintre evenimentele importante ale perioadei dezvoltatorul menţionează începerea lucrărilor la a doua fază a proiectului Ansamblul Salcâmilor în luna aprilie. În această fază se vor construi nouă blocuri cu 252 de apartamente cu suprafaţa totală construită de aproximativ 22 de mii mp.
De asemenea, în iunie 2015 acţionariatul a aprobat emiterea de obligaţiuni corporative în valoare de cel mult 135 de milioane de lei pentru finanţarea proiectelor aflate în derulare.
La data de 16 iulie 2015 Gheorghe Iaciu deţinea 49,04% din acţiunile IMPACT, urmat de Adrian Andrici cu o participaţie de peste 15% la capitalul social. Din acţionariatul Impact mai fac parte Swiss Capital cu o participaţie de 10% şi alte persoane fizice şi juridice cu o valoare cumulată a capitalului deţinut de peste 25%.

Sus