Oferte locuri de munca top

IMM-urile din regiunea Centru primesc in sfarsit fonduri europene

343.jpg Primele 10 contracte de finantare a IMM-urilor prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE), Axa Prioritara 1, au fost semnate sambata, 1 februarie 2014. Prin aceste proiecte 33 milioane lei fonduri nerambursabile vor fi investite pentru dezvoltarea firmelor din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
In scurt timp vor mai fi semnate contractele de finantare pentru inca 38 societati comerciale care isi dezvolta afacerile prin achizitia de utilaje destinate sectorului productiv, precum si prin achizitia, constructia si renovarea spatiilor productive. In acest fel, suma nerambursabila totala atrasa de regiunea centru pe acest domeniu de finantare, va depasi valoarea de 216 milioane lei.
Fondurile nerambursabile pentru investitiile preconizate de IMM au fost deblocate, dupa o perioada de asteptare destul de lunga. Depunerea proiectelor a avut loc in anul 2011, iar dupa incheierea evaluarii cererilor de finantare la finalul anului 2013, 25 de proiecte au fost preluate in luna ianuarie 2014 in vederea contractarii.
Firmele care au semnat contractele de finantare a proiectelor de investitii isi vor construi sau reamenaja halele de productie si isi vor achizitiona echipamente pentru prelucrari mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, constructii si industria usoara.
Simion Cretu, director general ADR Centru, a precizat:
„Ne preocupam in cel mai inalt grad ca firmele romanesti sa devina competitive si sa acceseze capitalul de care au nevoie, astfel ca sectorul IMM sa poata depasi efectele crizei. Deja avem contractate 225 proiecte pentru investitii mici, tot din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE, prin care sunt atrase fonduri nerambursabile de peste 179 milioane lei. Investitiile totale pe care le gestionam pe acest program depasesc astfel 586 milioane lei, deoarece monitorizam si 161 de proiecte contractate anterior anului 2013.”

Sus