Solplanet x AeroFix

IEAS 2015- Un eveniment smart într-un oraș smart

ieasAm pus punct ediției a 11-a a expoziției de echipamente electrice și automatizări, IEAS, adăugăm curand o virgulăși începem lucrul pentru ediția cu numarul 12. International Electric&Automation Show, IEAS, este un eveniment ce nu mai are nevoie de o descriere detaliată, acesta devenind un eveniment de referință pentru industria din România. IEAS are loc anual, în luna Septembrie, în locația Palatului Parlamentului din București.

Ca în fiecare an evenimentul IEAS a adunat companiile reprezentative din industrie, au fost prezente în expoziție atât ca expozanți cât și ca vizitatori. Numarul expozanților nu a depașit 100 de companii, fiind ocupată capacitatea maximă, de 3.600 mp, din Palatul Parlamentului. Anul acesta s-a resimțit o creștere pentru companiile din străinătate, acestea fiind prezente în numar mai mare față de anul anterior. Au participat companii din țari precum Bulgaria, Cehia, Italia, Germania, Polonia, Turcia și Ungaria.

IEAS 2015 s-a desfașurat sub sloganul „Smart Event in a Smart City!” și a plasat în centrul atenției echipamente și tehnologii dedicate energiei electrice,  automatizăriindustriale, tehnologii și aplicații smart destinate orașelor dar și multe inovații pentru industria din România.  Timp de 4 zile aproximativ 3000 de specialisti au vizitat evenimentul.

            În zona intrării în eveniment a fost prezentat copacul solar, o instalație urbană de socializare care îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor societății de azi. Este încărcător de gadgeturi și mașini electrice, furnizează energie rețelei energetice a orașului, integrează un Wi-Fi cloud gratuit, iluminează noaptea și funcționează ca loc de întâlnire pentru comunități. Este un produs conceput și asamblat local, în România. Tot în zona de intrare au fost prezentate soluțiile pentru stațiile de alimentare dedicte automobilelor electrice, vizitatorii au avut posibilitatea să facă un test drive cu masina electrică Zoe de la Renault și să vadă automobilul electric de la BMW i3. La interior vizitatorii au putut vedea aplicații inovative dedicate orașelor, management-ului de trafic, iluminatului inteligent, sisteme pentru casa automatizată, de masurare și control al mediului – dedicat atât consumatorului final cât și dezvoltatorilor, tehnologii fără fir pentru o mobilitate crescută, sisteme de automatizare industrială, contoarele inteligente, cabluri rezistente în mediile extreme și multe altele. Au fost prezente și imprimante 3D, sisteme de infotouch-uri industriale, roboți și soluții de automatizare pentru aceștia dar și trotinete electrice.
Industria continuă să pună accentul principal pe eficiența energiei, pe reducerea costului și consumului de energie electricădar și pe metodele de combatere a poluării.
            În mijlocul evenimentului a stat conceptul Smart City, ne-am dorit constientizarea acestui concept de către cei prezenți fapt pentru care cei interesați au putut lua parte la conferința București pe ruta Smart City, aceasta a avut loc în prima zi a evenimentului în sala Nicolae Balcescu. Conferința a plasatBucureștiul pe ruta smart și a realizat un studiu de caz avândurmătoarele subiecte în discuție: „Proiecte Smart în Municipiul București: Centrul de Management Integrat pentru Situații de Urgență / Calea Victoriei – un spațiu pentru bicicliștiși pietoni” alături de proiectele smart realizate deja în următoareleorașe din lume: Ierusalim și Bueno Aires, Hamburg și Londra. Invitații speciali ai acestui eveniment au fost: Raed Arafat, Secretar de Stat – Ministrul Afacerilor Interne, Narcis Catalin Beciu, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și arh. Gheorghe Patrașcu, Arhitect Șef al Municipiului București.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea Asociației Smart City Pro, asociație ce are ca scop constientizarea conceputului de Smart City, un concept foarte dinamic, un proces de transformare continuă prin inovare tehnologică, urbanisticăși managerială, un concept ce înglobează elemente ce fac ca orașele sărăspundă rapid cerințelor noastre, ca locuitori.

Evenimentul International Electric&Automation Show s-a încheiat și avem convingerea că am reușit să conturăm un eveniment Smart pentru industrie. IEAS rămâne partenerul de încredere pentru toți cei care activează în industria de echipamente electrice și automatizari. Vă așteptăm alături de noi la edițiile urmatoare și vă recomandăm să ramaneți conectați online, pe site-ul www.ieas.ro, unde vom posta impresii și imagini din cadrul ediției încheiate, dar și noutăți și știri din industrie.

 
Organizatorii:
DK EXPO
Str. Slt.Virgil Stoianovici, Nr. 4, Ap.3, Sector 1, București, ROMÂNIA
Telefon/ Fax: 0040-21-231 91 84, 0040-21-231 27 36
email: office@dk-expo.ro
www.ieas.ro
 

Sus