Oferte locuri de munca top

Idei functionale pentru amenajarea unei bai mici

Baile mici sunt o adevarata provocare atunci cand vine vorba de amenajari. Desi multi isi imagineaza ca remodelarea unei incaperi de dimensiuni reduse va fi rapida, usoara si deloc costisitoare, realitatea este alta. Pe langa faptul ca necesita aceleasi obiecte ca orice baie mare, intr-un astfel de spatiu  este necesar si un design inteligent care sa imbine utilul cu esteticul. Fiecare element trebuie sa aiba un scop precis pentru a oferi eleganta, functionalitate si zone de depozitare, economisind in acelasi timp spatiu. Iata cateva idei pentru amenajarea unei bai mici, care sa te inspire in crearea unei incaperi confortabile.

Alege o paleta de culori potrivita

Exista o multime de trucuri decorative cu ajutorul carora poti schimba perspectiva asupra unei bai. Nuantele calde sunt cea mai buna solutie pentru a oferi senzatia de incapere spatioasa. Creeaza o paleta cromatica deschisa si alege o culoare neutra ca si  tema de baza. De exemplu, albul este asociat cu  prospetimea si curatenia, dar ai nevoie si de profunzime, asa ca adauga texturi si modele in tonuri calde. Galben, gri deschis, bej, albastru marin, turcoaz sunt unele dintre nuantele potrivite pentru o baie mica.

Daca vrei sa obtii vizual mai mult spatiu, elimina limitarile dintre podea si pereti prin utilizarea unei culori unificatoare. In cazul in care iti doresti mai multe nuante, ai posibilitatea de a combina o multime de tonuri moderne si energizante. Turcoazul poate fi folosit impreuna cu albul, maroul deschis sau griul, intrucat creeaza impresia de spatiu deschis. Verdele este ideal in asociere cu albul, deoarece revitalizeaza intreaga incapere si inspira relaxare. Cremul si bejul sunt doua nuante potrivite pentru o baie mica si rafinata, putand fi usor combinate cu piese de mobilier in culori intense de mov, portocaliu, rosu sau verde. O varianta deosebita este si cea compusa din gri deschis si galben sau albastru marin.

Adauga spatii de depozitare

Indiferent de dimensiunea baii, aceasta are nevoie si de cateva rafturi pentru depozitare. Insa, in loc sa aglomerezi camera cu dulapuri mari, aseaza-ti prosoapele si accesoriile in rafturi deschise. Acest lucru va adauga mai multa caldura si eleganta baii, dar in acelasi timp vei dispune si de  spatii noi pentru depozitare. Foloseste un design simplu, usor si linii bine definite. O solutie excelenta sunt dulapurile verticale de tip coloana si etajerele suspendate.

Daca ai posibilitatea de a monta o masca de chiuveta, aceasta zona va fi ideala pentru amplasarea produselor de curatat. Dulapioarele inteligent compartimentate sau politele unde ai la indemana lucrurile personale sunt o alegere potrivita. Aseaza o bara pentru prosoape pe usa sau la dus pentru a evita supraincarcarea peretilor. Tine cont ca un mobilier practic va crea o atmosfera organizata si placuta.

Foloseste elemente functionale

Obiectele sanitare sunt cele care ocupa cel mai mult loc intr-o baie. In cazul in care spatiul este deja limitat, decoratiunile si accesoriile sunt cu mult reduse. Pentru a beneficia de o baie complet functionala si frumos amenajata, sunt recomandate produse care economisesc spatiu. O chiuveta de colt, una suspendata sau cu picior reprezinta optiuni minunate de decor. Monteaza un vas de toaleta suspendat pentru a crea senzatia de spatiu la nivelul podelei.

O solutie practica poate fi alegerea unei cabine de dus. Dar, pentru a nu crea o bariera vizuala, utilizeaza paravane din sticla sau o perdea de dus transparenta. Daca iti doresti o cada in baie, in spatiile mai putin generoase sunt indicate produsele mici, cu colturi rotunjite.

Accentueaza inaltimea cu modele mari

In camera de baie, modelele alese corect pot pacali foarte usor ochiul pentru a face incaperea sa para mai mare. Replicarea modelului de pe pereti si pe podea creeaza continuitate, in timp ce montarea unor placi mari de gresie, in diagonala, ofera senzatia de volum. Patrate mari, dungi verticale, imprimeuri cu imagini de fundal deosebite – toate aceste efecte fac tavanele sa arate mai inalte. Adauga mai multa inaltime baii prin mici artificii de decor.

Mareste  spatiul cu ajutorul oglinzilor

Amplasarea unei oglinzi este o alta modalitate de a mari vizual spatiul dintr-o baie mica. Reflexia genereaza senzatia de, adancime si face ca incaperea sa para mai stralucitoare. Oglinzile suspendate sunt des intalnite in baile mici. De asemenea, amplasarea lor pana la tavan, avand corpuri de iluminat in partea superioara, creeaza impresia de spatialitate intr-o baie modesta ca si dimensiuni.

Accentele metalice ofera stil si rafinament, mai ales daca vorbim de o incapere cu mai multe tonuri albe. O metoda practica si estetica deopotriva, este aplicarea oglinzilor pe usile dulapurilor, asta in cazul in care nu alegi  varianta rafturilor deschise.

Atunci cand intervin restrictiile de spatiu, creativitatea si imaginatia sunt cele care pot duce  la obtinerea unei bai mult mai rafinate. Totusi, obiectele pe comanda sau mobilierul inteligent sunt mai scumpe decat elementele obisnuite, care se potrivesc in orice baie. Poti sa aplici online la creditprime.ro pentru un imprumut de nevoi personale ca sa iti decorezi baia dupa bunul plac. Nu trebuie sa faci rabat de la calitate si functionalitate, mai ales ca este vorba despre spatiul in care incepi si inchei orice zi din viata ta. In plus, baia este una dintre zonele din casa pe care nu o redecorezi foarte des, asa ca trebuie sa ii acorzi toata atentia cuvenita pentru a beneficia de confortul dorit.

 

Sus