Oferte locuri de munca top

ICBC va finanta reactoarele 3 si 4

1967.jpg Banca Industriala si Comerciala a Chinei (ICBC) a decis ca va finanta atat proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, cat si celelalte proiecte de productie energetica -Tarnita-Lapustesti si Rovinari, in prima faza.
Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a avut la inceputul acestei saptamani o intalnire cu Huiman Yi, presedintele Bancii Industriale si Comerciale a Chinei (ICBC).
„Am discutat cateva chestiuni importante pentru noi. Domnul presedinte a prezentat interesul foarte clar si decizia conducerii Bancii Industriale si Comerciale a Chinei de a sustine financiar proiectele de investitii convenite de cele doua Guverne.”, a declarat viceprim-ministrul roman, la finalul intrevederii.
Este vorba despre proiectele de investitii in reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si despre proiectele de investitii in celelalte capacitati de productie energetica aflate in faze de negociere avansate cu autoritatile romane.
Viceprim-ministrul a aratat ca Banca a anuntat decizia ferma de a sustine investitia in infrastructura feroviara pe care statul roman doreste sa o realizeze cu parteneri chinezi, in special trenul de mare viteza. De asemenea, sustine un proiect foarte important de energie eoliana in tara noastra. Totodata, ICBC analizeaza posibilitatea ca, in perioada urmatoare, sa deschida o filiala si in Romania, tinand cont si de modul de derulare a investitiilor negociate. Banca a stabilit deja o echipa care va fi permanent aici la finalizarea negocierilor.
Banca Industriala si Comerciala are active financiare in valoare de 3,2 trilioane de dolari. ICBC are, in prezent, filiale in peste 40 de tari si finanteaza investitii pe care companiile chinezesti le fac si in China, dar si in lume. Banca inregistreaza peste 5 milioane de clienti din randul companiilor, iar din randul persoanelor fizice – majoritatea cetatenilor chinezi.

Sus