Oferte locuri de munca top

Iasi: Zona Lapusneanu – Piata Unirii intra in reabilitare

Un nou proiect european isi deschide lucrarile la Iasi. De luna viitoare, va intra in santier strada Lapusneanu, parcul Mitocul Maicilor, esplanada dintre Independentei si Piata Unirii, dar si pasajul pietonal subteran din piata. Cele mai importante lucrari sunt prevazute prin modificarea pavimentului pe celebra strada de promenada a Iasului si instalarea unui mobilier urban de epoca. Lucrarile prevazute in proiect urmeaza sa fie finalizate in termenul de 13 luni de la debutul santierului. Intregul proiect european are o valoare de 13,6 milioane lei, potrivit reprezentantilor Primariei Iasi.
Potrivit proiectului, regenerarea urbana se va desfasura pe o suprafata de 52.000 de metri patrati. „Atacarea lucrarilor se va face pe toate fronturile. Noi acolo avem trei obiective importante: strada Lapusneanu, restul de Piata Unirii si pasaj. Aceasta lucrare va fi abordata in integralitatea ei pentru ca sunt categorii de lucrari total diferite, fara a afecta traficul pietonal”, a anuntat viceprimarul Mihai Chirica.
Lucrarile pe strada Lapusneanu presupun decaparea asfaltului actual, instalarea retelei pentru ape pluviale si instalarea tubulaturii pentru retelele electrice si de telecomunicatii. Strada Lapuseanu va deveni un pietonal complet fara trotuare si va fi pavata cu placi de granit.
Parcul Mitocul Maicilor, dintre strada Lapusneanu si bulevard va fi redesenat si reamenajat. Traseul aleilor va fi schimbat partial, iar spatiile verzi vor fi replantate. Parcarea de la fostul sediu Romtelecom va intra si ea in modernizare prin reconfigurarea locurilor de parcare si infiintarea unor spatii verzi in zona de acces spre bulevardul Independentei. Esplanada Piata Unirii este un alt obiectiv al proiectului. Pe zona de legatura dintre Hotel Unirea si Piata Independentei va fi refacut pavimentul si zonele de acces si vor fi amenajate doua fantani arteziene in cascada. De asemenea va fi schimbat mobilierul urban. Prin acelasi proiect european va fi modernizat pasajul pietonal subteran din Piata Unirii.

Sus