Oferte locuri de munca top

Iasi: Soseaua Nicolina, pregatita pentru ultimul strat de asfalt

2321.jpg Soseaua Nicolina din Iasi este pregatita pentru turnarea ultimului strat de asfalt. Astfel, zilele trecute au fost finalizate, in cea mai mare parte, lucrarile de ridicare la nivel a capacelor de canal de pe carosabil. Aceasta este ultima etapa inaintea turnarii asfaltului pentru stratul de uzura. In acest sens, cel mai avansat tronson este cel cuprins intre Rond Vechi CUG si Tehnopolis, unde se pregatesc lucrarile de asfaltare. Pe acelasi sector al strazii sunt realizate in aceste zile ultimele subtraversari ale retelelor electrice si de comunicatie. Practic, dupa turnarea ultimului strat de asfalt, tronsonul Rond Vechi – Tehnopolis este finalizat complet, fiind astfel prima portiune predata.
Santiere in desfasurare sunt deschise in intersectia Rond Vechi, in ceea ce priveste sudarea sinelor de tramvai si montarea stratului de limitare a vibratiilor, urmand sa fie turnat pana la sfarsitul saptamanii primul strat de beton ce fixeaza liniile de tramvai. Pe tot parcursul soselei Nicolina se lucreaza de asemenea pe zona trotuarelor unde sunt definitivate canalele subterane in care vor fi montate retelele de telecomunicatii. Un alt important front de lucru al proiectului european Axa Sud ramane pasajul Nicolina. Dupa definitivarea montarii hidroizolatiei pe portiunea modernizata, pe sensul de mers spre Podu Ros a inceput, de luni, actiunea de asfaltare.
*Axa Sud
Proiectul Axa Sud cuprinde lucrarile de amenajare a strazii si soselei Nicolina, finantarea fiind asigurata din fonduri nerambursabile. Sunt prevazute lucrari de inlocuire a 8 km de linie simpla de tramvai, reabilitarea retelei stradale si a trotuarelor si realizarea de piste pentru biciclete cu lungimea de 4 kilometri. Valoarea totala a proiectului este de 87,7 milioane lei, din care 70 milioane lei reprezinta finduri nerambursabile.

Sus