Oferte locuri de munca top

Iasi: apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate

Iesenii prefera apartamentele cu doua camere iar in proportie de 60% dintre cumparatori aleg o locuinta noua, sunt de parere agentii imobiliari din oras.
Cele mai multe tranzactii se fac in jurul sumei de 40 de mii de euro, cu o marja de 5 mii de euro in plus sau in minus. Cei mai multi clienti sunt familii tinere.
Numarul tranzactiilor pare a fi ramas in primul semestru constant fata de a doua parte a lui 2013, potrivit declaratiilor acestora.
„Noi avem o crestere de 25% a afacerii. Nu stiu daca au fost mai multe tranzactii. Ce stiu este ca par sa fie mai maturi ca si cumparatori, vin la noi stiind ce vor si ne cer ceva exact. „, a declarat Ciprian Iovu, Director General al Interimobiliare pentru Arena Constructiilor.
In privinta apartamentelor vechi nerenovate sau cu imbunatatiri parerile sunt impartite. Unii cred ca nu mai conteaza foarte mult imbunatatirile, fiind vorba de o diferenta de pret de 2-3 mii de euro, adica o crestere cu cel mult 50 de euro la pretul pe mp in timp ce altii considera ca diferenta de pret ajunge pana la 10 mii de euro in functie de suprafata si dotari.
„Clientii cauta un apartament in care sa gaseasca totul renovat si ma refer aici in special la cei care iau un credit Prima Casa si nu isi permit sa faca alte investitii in renovare.”, ne-au declarat reprezentantii Fidelia Casa.
Vanzatorii sunt dispusi sa negocieze o scadere 5-10% din oferta de pret, ceea ce inseamna 2-3 mii de euro la o tranzactie medie de 40 mii de euro, precizeaza surse din piata.

Sus