După ce, la finele lunii trecute, a preluat o firmă furnizoare de agregate din zona București-Ilfov, Holcim România a anunțat preluarea a încă unei firme locale.
De data aceasta, pentru a-și extinde divizia de betoane, compania a preluat activele aferente producerii și comercializării de betoane ale unui jucător important din zona Florești, județul Cluj, și anume Betonexpres SRL.
Activitatea noului punct de lucru preluat va continua ca parte integrantă din activitatea operațională Holcim România, urmând un proces de retehnologizare menit să contribuie la modernizarea producției locale în acord cu standardele de sustenabilitate și siguranță în muncă ale Grupului Holcim România.
Betonexpres SRL funcționează de peste 15 ani pe piața de betoane din Cluj, devenind în timp unul dintre principalii producători locali de betoane, cu focus pe livrarea de soluții pentru zona Florești, una dintre cele mai dinamice zone de construcții din județ.
Anca Alexandru, director Divizia Betoane Holcim România, a declarat:
„Orașul Cluj este de mai mulți ani unul dintre cele mai dinamice din țară, cu o creștere continuă atât în zona rezidențială precum și în cea industrială, dar și cu un potențial mare de dezvoltare în viitor. Oferim clienților noștri cea mai diversă gamă de produse verzi din întreaga industrie, suntem un partener de drum lung pentru cei care au nevoie de soluții performante și de aceea ne dorim extinderea într-una din cele mai dinamice zone de construcții din România”,
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, patru stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA).
În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.
Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.