Oferte locuri de munca top

Hobby-uri prin care pierzi surplusul de kilograme! Află cum să te distrezi rămânând sănătos!

Lupta cu kilogramele în plus nu este deloc ușoară. Diete, regim special, vizite interminabile la nutriționist. Ai testat pe propria-ți piele cât de greu este să te abții de la mâncare. Ce-ai zice de mai multă mișcare în loc de toate acestea? Arderea caloriilor în mod natural este una dintre cele mai sigure metode de a scăpa de surplusul de grăsimi. Mersul la sală este, însă, nu numai costisitor, ci și obositor. Un antrenor de fitness va aștepta de la tine rezultate. Alt chin! Dar te-ai gândit să faci din asta un hobby? Cum ar fi să transformi această bătălie, în plăcere?

Iată, mai jos, câteva sugestii prin care să împletești utilul cu plăcutul:

  1. Jogging-ul

Este, probabil, cea mai comună și mai la îndemână metodă de a slăbi. Alege parcul cel mai apropiat de casă și ia-ți un echipament sportiv adecvat. Asta înseamnă ca încălțămintea să fie cam cu un număr mai mare decât porți în mod obișnuit, pentru a evita bășicile și alte răni ale degetelor sau tălpilor. De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie subțire, pentru că te vei încălzi rapid. Nu îți forța limitele de la început. Aleargă până când ieși din starea de confort. Ia pauze dese și hidratează-te. În timp, vei parcurge distanțe mai mari, iar rezultatele vor deveni vizibile. Multă lume își măsoară viteza sau numărul de pași. Momentan, nu este cazul pentru tine. Obișnuiește-te cu ideea de sport și te vei simți mult mai bine încă din prima zi.

  1. Mersul pe role

Este mult mai sănătos decât se crede și are beneficii multiple asupra organismului. Așa că achiziționează-ți o pereche de role pentru adulți și treci la treabă! Pe lângă faptul că vei scăpa, treptat, de kilogramele în plus, ți se va îmbunătăți simțitor musculatura și sistemul cardiovascular. Practic, mersul pe role este mult mai sănătos pentru organism decât jogging-ul sau mersul la sală! Această activitate îți va testa centrul de greutate și va fi mult mai blândă cu articulațiile decât alergatul. Nu uita, însă, de echipamentul de protecție. Oricâtă experiență ai avea, accidente se pot întâmpla oricând!

  1. Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă este un alt mod prin care poți să slăbești. Și cui nu-i place această activitate? Este o adevărată plăcere să pedalezi pe aleile parcului! Vei arde 1.000 de calorii în numai o oră și, în plus, îți vei antrena multe grupe de mușchi: abdominali, fesieri, cei ai gambelor și ai coapselor. Ciclismul antrenează inclusiv sănătatea mintală și reduce nivelul de colesterol din sânge. Mai mult, această activitate combate stresul și ameliorează starea de spirit. Evident, trebuie să ai grijă la eventualele incidente, așa că nu uita casca de protecție.

 

În concluzie, ai foarte multe metode prin care poți să scapi de surplusul de kilograme. Iar partea cea mai frumoasă este că îți vei face propriul program, astfel încât să nu mai aibă nimeni așteptări de la tine. Slăbești pentru că vrei tu, nu pentru că vor alții! Iar de acum nu va mai fi o obligație, ci un simplu hobby. Mult succes!

Sus