Tribunalul Bucuresti a admis cererea Hidroconstrucția SA de intrare în insolvență.
Procedura viează și sucursalele: UCM Ardeal, UCM Raul Mare, UCM Sebeş, UCM Siriu Buzău, UCM Argeş, UCM Banat, UCM Jiu, UCM Moldova, UCM Vâlcea, Sucursala Germania, Sucursala Belgia, Sucursala Erbil, Sucursala Iordania, Sucursala Kazahstan şi U.M.P. Bulgaria.
Deținută de ”Asociația Hidrocon”, Hidroconstrucția a realizat în anul 2020 o cifră de afaceri de peste 520,5 milioane de lei cu un număr mediu de 1758 de angajați. Pierderea anuală s-a ridicat la aproape 30 milioane de lei.
Însă, societatea are în prezent în derulare un număr important de proiecte în ţară şi în străinătate.
De exemplu, în toamna anului trecut, Hidroconstrucția a semnat cu Consiliul Judetean Bacau contratul de înlocuire a conductei de apă pe tronsonul Stejaru – Bacău (21,5 km lungime). Contractul este finanțat din fonduri europene prin POIM și are valoarea de aproximativ 35 de milioane de euro.
Sub beneficiile prevăzute de legea insolvenţei, societatea încearcă să îşi reorganizeze activitatea.
Cererile de deschidere a procedurii formulate de creditori au fost calificate de tribunal ca fiind declaraţii de creanţă.
Tribunalul București a stabilit termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 4 martie 2022.
Totodată, a pus în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile inventarierea bunurilor debitorului.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021