Oferte locuri de munca top

Hartia material de constructie al viitorului

Hartia reciclabila maruntita este principalul ingredient pentru un nou material de constructie suficient de dur pentru a fi folosit la peretii interiori.
Cercetatorii britanici de la Nottingham Trent University”s School of Architecture, Design and the Built Environment au descoperit ca o combinatie intre 80% hartie folosita si trasa in fasii lungi si 20% un lipici din silicat de sodiu da nastere unui material ecologic de constructie.
Amestecul este presat la o temperatura de 90 de grade Celsius si turnat intr-o matrita cu striatii pentru a-i creste rezistenta.
Lipiciul face hartia rezistenta la foc si umezeala, este mai degraba un tip de laminare, se arata in articolul publicat de cei de la The Guardian.
Printre avantajele materialului se numara faptul ca poate fi modelat in diferite forme, deci are un grad mare de adaptabilitate. De asemenea are o duritate mai mare decat PVC sau metalul tras in foi. La lovirea cu un ciocan care ar indoi un panou de metal si ar sparge PVC-ul , ciocanul ricoseaza din noul material.
Materialul este ecologic si contribuie la refolosirea eficienta a hartiei, pentru care procesul de reciclare este aproape nerentabil, mai spun specialistii.
Viitorii pereti din hartie ar putea fi zugraviti sau tratari la fel ca niste pereti normali, iar inventatorii metodei asteapta alte idei de intrebuintare pe piata constructiilor.

Sus