Oferte locuri de munca top

Guvernul vrea sa realizeze Canalul Siret-Baragan

85.jpg Guvernul intentioneaza sa resusciteze proiectul din perioada comunista vizand constructia canalului de irigatii Siret – Baragan. Proiectul presupune constructia unui canal cu o lungime de 190 km, din care pana in prezent au fost finalizati doar 5,7 km. Lucrarile de executat insumeaza aproximativ 2,6 miliarde de euro.
In acest sens, executivul a aprobat ieri un proiect de lege prin care se creeaza conditiile necesare pentru redeschiderea lucrarilor la canal . De asemenea, Guvernul a dispus infiintarea Regiei Autonome Administratia Canalului Siret – Baragan, sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine
Aceasta structura va intocmi studiile si documentatiile tehnico – economice in vederea proiectarii si realizarii canalului, va achizitiona serviciile de consultanta de specialitate, utilajele, instalatiile si echipamentele, va efectua receptia lucrarilor si, ulterior va asigura exploatarea si intretinerea acestuia, potrivit proiectului legislativ.
Prin realizarea canalului de irigatii, Guvernul estimeaza obtinerea unor sporuri de recolta cu o valoare anuala de circa 120 milioane euro prin irigarea unei suprafete agricole de aproximativ 500.000 de hectare, conform notei de fundamentare a proiectului legislativ.

Sus