Oferte locuri de munca top

Guvernul Romaniei a alocat 1,3 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor

Guvernul a aprobat un nou imprumut de 1,3 miliarde de lei, de la Trezoreria Statului, pentru achitarea cererilor de rambursare si cererilor de plata depuse de beneficiari.
Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a solicitat autoritatilor de management sa grabeasca implementarea proiectelor: „Guvernul Romaniei a alocat 1,3 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor, prin aprobarea unui nou imprumut din Trezoreria Statului. Sunt asigurate astfel resursele necesare pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor in cel mai scurt timp. Misiunea Autoritatilor de Management este sa accelereze implementarea proiectelor in acest an, iar una dintre cele mai importante actiuni este efectuarea platilor catre beneficiari cat mai repede. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei.”
Pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri in valoare de 370 milioane de lei. Totodata, pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri in valoare de peste 360 milioane de lei, iar pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional – peste 350 milioane de lei. In acelasi timp, pentru achitarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a fost alocata o suma de aproximativ 216 milioane de lei.

Sus