Solplanet x AeroFix

Grossmann Engineering Group îşi doreşte reorganizarea

DSC02621Grossmann Engineering Group SRL Bucureşti este cunoscută şi pentru că o bună perioadă de timp a fost administrată de Iulian Cristian Herţanu, cumnatul lui Victor Viorel Ponta, care a fost şi asociat majoritar (60%) până anul trecut.
Unul dintre creditori Grossmann Engineering Group a depus cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă încă din noiembrie 2014 (Dosar 41638/3/2014, Tribunalul Bucureşti), ulterior fiind ataşate şi alte solicitări similare.
Instanţa a decis pe 1 iulie 2015 deschiderea procedurii generale de insolvenţă.
Potrivit supervizor.ro, pe 8 septembrie 2015, administratorul judiciar Tănasă şi Asociaţii SPRL a publicat tabelul preliminar al creanţelor, din care reiese o masă credală certă de 8,28 milioane lei, la care probabil se vor adăuga 1,99 milioane lei, reprezentând creanţe admise sub condiţie. Totuşi, creditorii au revendicat o sumă mai mare, de 12,19 milioane lei, iar la Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate peste 15 contestaţii la tabelul preliminar, unele depuse de creditori, altele de debitoare.
Administratorul judiciar susţine că debitoarea intenţionează să depună un plan de reorganizare, iar din verificările pe care le-a efectuat rezultă că Grossmann Engineering Group SRL deţine:
• bunuri de natura activelor imobilizate (terenuri, construcţii, instalaţii, echipamente, maşini, etc.) în valoare netă de 3.470.750 lei;
• bunuri de natura stocurilor şi a producţiei în curs de execuţie în valoare de 1.751.677 lei;
• creanţe (clienti, debitori) in valoare de 3.015.828 lei;
• elemente de trezorerie (disponibil în cont, sume în curs de decontare, garanţii de bună execuţie) în valoare de 1.492.428 lei.
Tănasă şi Asociaţii SPRL susţine că “societatea debitoare are mai multe contracte în derulare, în diferite faze de execuţie, ce urmează a fi finalizate şi respectiv încasate”.

Sus