Oferte locuri de munca top

Grad de absorbtie de 52% in Regiunea Centru

240 milioane euro fonduri nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional au fost investite in economia Regiunii Centru in ultimii sapte ani. Gradul de absorbtie inregistrat de regiune este de 52%, la un grad de contractare de 115%.
Trei noi contracte de finantare semnate saptamana trecuta la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a crescut numarul proiectelor finantate la 434. Prin aceste contracte, semnate pe parcursul celor 7 ani de derulare a programului, beneficiarii au solicitat 541 milioane euro fonduri nerambursabile.
Alte 29 de proiecte ce se afla in etapa de precontractare si care vor semna contractele de finantare in curand, vor creste procentul de contractare a proiectelor la 122%, iar valoarea fondurilor nerambursabile solicitate la 573 milioane euro.
„In acesti sapte ani, calitatea muncii noastre si rezultatele obtinute au inspirat incredere si ne-au sustinut in atingerea scopului, de a creste nivelul de trai, gradul de dezvoltare si siguranta celor ce traiesc sau viziteaza Regiunea Centru,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
Din 189 milioane euro fonduri nerambursabile investite in sapte orase, 63 km de strazi din orase au fost reabilitati, 8.000 mp de spatiu public modernizati, 1.600 noi locuri de parcare, 20 de sisteme de siguranta si securitate amplasate in scoli si orase, 1.200 de apartamente reabilitate termic, 6 centre multifunctionale sociale. Pe parcursul celor sapte ani s-au alocat 124 milioane euro finantari nerambursabile pentru reabilitarea a 350 km de strazi si drumuri judetene din regiune. Spitale, ambulatorii, camine si centre sociale, scoli, licee, dar si echipajele SMURD au primit 86 milioane euro fonduri nerambursabile pentru modernizarea, dotarea si imbunatatirea serviciilor necesare populatiei, pentru asigurarea unui climat de siguranta. Peste 71 milioane euro fonduri nerambursabile au fost investite in dezvoltarea mediului de afaceri prin care se construiesc 12 noi centre de afaceri si se dezvolta 478 microintreprinderi. Cetati istorice, biserici fortificate, statiuni turistice, parcuri de agrement, dar si alte structuri turistice si de agrement au dispus de peste 66 milioane euro fonduri nerambursabile pentru restaurare, imbunatatire si cresterea calitatii serviciilor din Regiunea Centru.

Sus