Oferte locuri de munca top

Globalworth face o noua mutare: cumpara Timisoara Airport Park

2500.jpg Fondul de investitii imobiliare Globalworth Real Estate Investmenst, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord pentru achizitionarea parcului industrial Timisoara Airport Park (TAP), situat in nord-estul Timisoarei. Tranzactia s-ar putea concretiza in urmatoarele saptamani, potrivit unui anunt al companiei.
Costul achizitiei a fost estimata la 18 milioane de euro, la care se vor mai adauga inca 17 milioane de euro pentru dezvoltarea urmatoarelor faze ale proiectului. Astfel, pana in luna martie 2015 urmeaza sa fie finalizate lucrarile de extindere a parcului industrial cu 45.400 mp. Aceasta suprafata a fost pre-inchiriata in totalitate de producatorul german de piese auto Continental .
In prezent, compania Valeo, activand tot in industria auto, ocupa aproximativ 27.500 mp in Timisoara Airport Park.
Ambii chiriasi au posibilitatea sa isi mareasca suprafata in TAP, prin dezvoltarea unor noi module, insumand in jur de 40.000 mp. Astfel, parcul industrial ar putea ajunge la o suprafata totala de peste 113.000 mp inchiriabili.
Globalworth mai are in curs de dezvoltare sau in pregatire o serie de proiecte imobiliare de anvergura in Bucuresti. Cel mai important proiect, Bucharest One, vizeaza construirea unui turn de birouri cu 22 de etaje si o suprafata inchiriabila de aproape 54.000 mp, in zona Barbu Vacarescu. Compania a investit deja 36,7 milioane de euro in acest proiect, iar costul total a fost estimat la 100 milioane de euro. Cladirea ar urma sa fie livrata pana la sfarsitul anului 2015.
In zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu, compania intentioneaza sa dezvolte un alt ansamblu de birouri, denumit Globalworth Campus. Acesta va consta din trei cladiri, cu o suprafata totala inchiriabila de 105.000 mp. Valorea proiectului a fost estimata de companie la 98 milioane de euro,din care 17,8 milioane de euro reprezinta investitiile deja efectuate. Compania poarta negocieri avansate cu un potential chirias pentru ocuparea primei cladiri, cu o suprafata de 25.000 mp.
Globalworth mai intentioneaza sa dezvolte o alta cladire de birouri, Herastrau 1, in zona Bulevardului Aviatorilor . Aceasta va avea o suprafata de 12.000 mp inchiriabili si va presupune o investitie totala de 20 milioane de euro. Proiectul este in prezent la nivel de concept si ar urma sa fie livrat in anul 2016.
Globalworth mai detine in Bucuresti ansamblurile de birouri BOB si BOC, din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, turnul de birouri Tower Center Offices, de langa Piata Victoriei, proiectul City Offices (fostul centru comercial City Mall, convertit in cladire de birouri), precum si ansamblul rezidential Upground, tot in zona Dimitrie Pompeiu.

Sus