Oferte locuri de munca top

Globalworth a realizat in 3 luni profit de 70 milioane euro

2483.jpg Fondul de investitii imobiliare Globalworth Real Estate Investments, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a realizat un profit brut de aproximativ 70 milioane de euro in primul trimestru al anului curent, potrivit unui raport trimestrial al companiei.
Profitul a rezultat in urma preluarii la un cost sub valoare de piata a mai multor companii, respectiv a activelor imobiliare detinute de acestea.
In primul trimestru al anului, Globalworth a obtinut venituri din chirii de aproape 3,5 milioane de euro, in timp ce cheltuielile de operare si management au depasit 2,6 milioane de euro. Astfel, profitul operational s-a situat la aproximativ 824.000 de euro.
Fondul de investitii detinea la sfaristul lunii martie cladiri cu o valoare insumata de peste 430 milioane de euro si avea in dezvoltare doua cladiri de birouri, proiecte cu o valoare de aproape 52 milioane de euro: turnul de birouri Bucharest One, cu o suprafata de 48.700 mp, situat pe Bd. Barbu Vacarescu si Floreasca One, de 4.700 mp, langa Lacul Floreasca. La acestea se adaugau terenuri construibile in centrul si nordul Bucurestiului.
In luna iunie a anului curent, compania a achizitionat pentru suma de 14,3 milioane euro mai multe terenuri in zona bulevardului Dimitrie Pompeiu, cu o suprafata de aproximativ 3 hectare.
Anterior, in aprilie, Globalworth a anuntat ca a atras fonduri de 144 milioane de euro, din care aproape 80 de milioane de euro vor avea ca destinatie dezvoltarea sau achizitionarea unor proiecte imobiliare.
Globalworth detine in prezent ansamblurile de birouri BOB si BOC, din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, turnul de birouri Tower Center International, de langa Piata Victoriei, proiectul City Offices (fostul centru comercial City Mall, convertit in cladire de birouri), precum si ansamblul rezidential Upground, tot in zona Dimitrie Pompeiu.

Sus