Oferte locuri de munca top

Ghid util: Cum sa alegi centrala termica in functie de nevoile tale (P)

poza-berluni_ghid-cum-sa-alegi-centrala-termica

Sursa foto: www.mattgrange.co.uk

In sezonul rece, cand temperaturile scazute si facturile mari la intretinere dau batai de cap oamenilor, centralele termice reprezinta solutia ideala prin care pot fi rezolvate aceste probleme. Cu toate acestea, putine persoane stiu care sunt, de fapt, cele mai importante criterii ce trebuie luate in considerare atunci cand se alege o centrala termica potrivita pentru locuinta.

Criterii dupa care sa te ghidezi in alegerea centralei termice

  1. Dimensiunea casei

Principalul rol al unei centrale termice este acela de a furniza caldura optima confortului termic si suficienta apa calda pe tot parcursul unei zile. Obligatoriu atunci cand iti alegi centrala termica este sa iei in calcul dimensiunea casei (lungime, inaltime si latime), numarul de etaje, numarul de camere ce necesita incalzire (inclusiv numarul de bai). Cu cat dimensiunile casei sunt mai mari, cu atat centrala termica trebuie sa aiba o capacitate termica de furnizare a caldurii si apei menajere mai mare.

  1. Casa sau apartament?

O intrebare intalnita frecvent este: “Ce tip de centrala s-ar potrivi pentru casa si ce tip pentru apartament?”. Ideal este sa stabilesti tipul de centrala termica in functie de anumiti parametri de functionalitate a casei sau apartamentului: daca este izolata, tipul de instalatie termica (calorifere sau incalzire prin pardoseala).

  1. Capacitatea de furnizare a apei calde

Un aspect pe care nu trebuie sa il neglijezi cand alegi centrala termica este capacitatea de furnizare a apei calde, indiferent ca este apartament sau casa. In primul rand, trebuie sa iei in calcul numarul de bai si bucatarii, la fel si numarul de robinete, dusuri si surse care folosesc apa curenta. In functie de aceste lucruri, stabilesti raportul de cantitate furnizata/consum. In al doilea rand, achizitionarea unei centrale termice trebuie sa depinda in mod direct si de numarul de consumatori. Daca debitul de apa menajera este mai mare, specialistii recomanda sa te orientezi si catre boilerele termice.

  1. Randamentul centralei termice

Fiecare persoana doreste conditii termice optime de locuire cu facturi mici de platit. Trebuie sa tii cont ca o centrala termica ieftina nu are neaparat si o capacitate termica mare. Randamentul si eficienta ridicata le au centralele termice in condensatie. Acestea ajung la o eficienta de pana la 107-109% fata de cele clasice (care ajung pana la 94%).

Solutii oferite de Berluni pentru confortul casei tale

Berluni furnizeaza cele mai bune solutii de incalzire a locuintelor, indiferent ca este vorba despre un apartament sau despre o casa. Acest magazin online ofera clientilor atat centrale clasice, centrale electrice, pe lemne sau peleti, cat si mai performante cum sunt centralele termice in condensatie.

In completarea centralelor termice, oferta Berluni are integrat un sistem inteligent si performant de informare, astfel incat sa ai control si monitorizare asupra consumului. Accesoriile centralelor termice te ajuta sa deschizi si sa inchizi centrala termica atunci cand esti plecat in vacanta, astfel incat sa optimizezi costurile facturile la gaz si curent electric.

In plus, Berluni ofera servicii de consultanta si mentenanta, astfel ca toate centralele termice comandate vin cu garantie si un manual de utilizare.

 

Sus