Oferte locuri de munca top

Geiger Transilvania va executa viaductul Calea Surii Mici – Kogalniceanu din Sibiu

Asocierea Geiger Transilvania -Constructii-Sinecon-Wilhelm Geiger Gmbh va realiza viaductului Calea Surii Mici – Kogalniceanu din Sibiu.
Contractul a fost incheiat in data de 3 martei intre castigatorul licitatiei si Primaria Sibiu.
Valoarea lucrarilor este de 28,23 milioane lei (TVA inclus).
Zona de nord-vest a municipiului Sibiu este atat o zona de locuinte cat si o zona industriala si comerciala, accesul in zona fiind insa ingreunat de calea ferata care o strabate. Prin realizarea acestui pasaj peste calea ferata se urmareste atat fluidizarea traficului in zona respectiva, reabilitarea infrastructurii de transport si cresterea sigurantei rutiere si pietonale, cat si cresterea accesibilitatii zonelor de vest si nord-vest ale orasului, care vor avea astfel o legatura mai directa cu centrul orasului.

Viaductul va asigura legatura mai rapida dintre Calea Surii Mici si strada Kogalniceanu si va avea o lungime de aproximativ 400 de metri. Acesta va avea cate o banda pentru fiecare sens si va fi prevazut cu trotuare pentru pietoni de fiecare parte. Pentru accesul pietonilor se vor realiza scari de acces pe partea dreapta (spre gara Turnisor), iar pentru accesul biciclistilor si al persoanelor cu handicap locomotor sunt prevazute rampe, pe pod urmand sa fie marcate piste pentru biciclete. Sub viaduct se vor crea aproximativ 15 locuri de parcare. Proiectul prevede si amenajarea iluminatul public pe viaduct.
Perioada specificata in contract pentru executia lucrarilor este de 22 de luni, constructorii urmand sa asigure garantia lucrarii pe o perioada de cinci ani.
Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat in decembrie 2012. Valoarea totala a proiectului este 38,38 milioane lei cu TVA, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este 37,61 milioane lei. Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Sibiu.

Sus