Oferte locuri de munca top

GDF Suez preia aproape in totalitate Congaz

GDF SUEZ Energy Romania SA intentioneaza sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni, 57,8%, al Congaz S.A. Astfel ar ajunge la o participatie de 85,77% din capitalul social al compamiei.
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin aceasta tranzactie.
In prezent rincipalii actionarii ai Congaz sunt GDF SUEZ Energy Romania SA (28,59%), E.ON Ruhrgas International GMBH (28,59%) si OMV Petrom SA (28,59%). Restul capitalului social al Congaz este detinut de cinci actionari minoritari: Petroconst SA (13,94%), Consiliul Local al municipiului Medgidia (0,028%), Consiliul Local al orasului Mihail Kogalniceanu (0,141%), Consiliul Local al orasului Ovidiu (0,028%) si Consiliul Local al comunei Cogealac (0,084%).
GDF SUEZ Energy Romania SA va prelua pachetele de actiuni de detinute E.ON Ruhrgas International GMBH si OMV Petrom SA, majorandu-si, in acest fel, participatia la 85,77% din capitalul social al societatii Congaz S.A.
GDF SUEZ Energy Romania SA este o societate pe actiuni care face parte din Grupul GDF SUEZ, Franta, avand ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale in Romania, atat pentru clienti persoane juridice, cat si pentru persoane fizice.
Compania CONGAZ SA este activa in sectorul gazelor naturale, desfasurand activitati in domeniul distributiei, furnizarii gazelor naturale si serviciilor tehnice de verificari si revizii ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

Sus