Oferte locuri de munca top

Garanţii reduse cu 10% pentru programul Connecting Europe

europan drumuiri Constructorii europeni atrag atenţia asupra micşorării bugetului pentru garantarea proiectelor din cadrul Connecting Europe Facility cu aproximativ 10% în cadrul noii scheme de finanţare europeană.
“Din cele 8 miliarde de euro alocate din bugetul UE pentru noul fond de garantare a proiectelor, 2,7 miliarde provin din bugetul CEF pentru transporturi, 500 de milioane de euro din bugetul pentru energie. Împreună reprezintă o reducere de aproape 10% a bugetului Connecting Europe”, potrivit cifrelor furnizare de European Construction Industry Federation.
Acest lucru ar putea duce la mai puţine oportunităţi de finanţare pentru infrastructura tradiţională care necesită granturi publice în favoarea proiectelor care pot fi finanţate pe bază de instrumente financiare, credite etc, în contradicţie cu politica europeană public asumată.
Reprezentanţii industriei recomandă flexibilizarea programelor de finanţare la nivel naţional şi regional, precum şi simplificarea legislaţiei de mediu. În privinţa metodelor de finanţare a proiectelor, raportul arată posibilitatea extinderii dincolo de împrumuturile bancare prin practici precum “beneficiarul plăteşte” sau “poluatorul plăteşte”.
De asemenea, FIEC aprobă orientarea politicilor de investiţii europene către proiectele mari de infrastructură şi cele de eficienţă energetică.
Comisia Europeană a aprobat la sfârşitul anului trecut un program de investiţii care ar urma să mobilizeze proiecte de 315 miliarde de euro în următorii şase ani.

Sus