Oferte locuri de munca top

Galileo a inregistrat o crestere a afacerilor de 50%

1228.jpg Galileo, importator si distribuitor de materiale pentru constructii, a inregistrat o crestere de 50% a cifrei de afaceri in 2013 fara de anul precedent.
Astfel afacerile companiei au atins suma de 18 milioane de euro, crestere datorata accentuarii activitatii comerciale si de distributie specializata pe doua grupe merceologice de nisa: edilitare si ceramice, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, la Chisinau.
*80% din afacerile Galileo generate de divizia edilitare
Businessul Galileo este organizat din punct de vedere functional in doua divizii: grupa materialelor edilitare, care asigura 80% din vanzarile companiei si grupa materialelor ceramice, ce reprezinta 20 de procente din afacerile companiei.
In ierarhia vanzarilor la divizia edilitare, se claseaza ca fiind cele mai vandute urmatoarele produse: sistemele uscate de gips-carton, sistemele de plafoane casetate, sistemele de imprejmuiri si garduri, invelitorile metalice. La divizia de ceramice, topul vanzarilor este ocupat astfel: 50% placarile ceramice (gresie, faianta, mozaic, caramida aparenta, piatra naturala, klinker), 40% adezivi (sape, mortare uscate, chituri, adevizi, hidroizolatii, solutii speciale) si 10% sanitare (obiecte si sisteme sanitare).
*Galileo tinteste pentru 2014 o crestere de pana la 10%
Chiar daca piata materialelor de constructii si a finisajelor, nu inregistreaza un trend ascendent, reprezentantii companiei vizeaza pentru 2014 o crestere a cifrei de afaceri de 5-10%. Estimarile companiei se bazeaza in principal pe evolutia pozitiva din primul trimestru al acestui an, pe dezvoltarea portofoliului de produse, pe imbunatatirea serviciilor suport (consiliere tehnica si asistenta comerciala), dar si pe continua specializare a echipei de angajati.
Viorel Popa – Managerul Diviziei Ceramice al Galileo, precizeaza:
„Anul 2014 incepe optimist pentru Galileo. In primele luni am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 5 procente fata de perioada similara din 2013, in conditiile in care ianuarie-martie sunt lunile cu cea mai scazuta activitate in bransa noastra. Acest factor, impreuna cu extinderea portofoliului de produse si solutiile pe care le furnizam clientilor nostrii, ne permite sa estimam pentru acest an o crestere de pana la 10 procente. Suntem deja in negocieri pentru a aduce in Romania unul dintre cele mai moderne produse la nivel mondial in materie de amenajari si finisaje: tehnologia digital printing, ceramica din materiale reciclabile, tapetul magnetic, tapetul de catifea, tapetul din piatra, produse cu un standard superior de calitate, care in acest moment nu exista pe piata din Romania.”
Galileo este importator si distribuitor de materiale pentru constructii, amenajari si finisaje de interior si exterior: edilitare, izolatii, ceramice, adezivi, sanitare, produse pentru curte, gradina si agricultura, scari, schele, dispozitive de lucru la inaltime, unelte si scule. In companie activeaza in prezent peste 90 angajati si este reprezentata la nivel national in 5 importante orase: Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta, Bacau.
Galileo este cea mai importanta societatea comerciala – membra a grupului de firme Menatwork si detine o pondere de 35% in totalul afacerilor grupului.

Sus