Oferte locuri de munca top

Forum de afaceri romano-ceh la Bucuresti

La inceputul saptamanii la Bucuresti a avut loc Forumul de afaceri romano-ceh, eveniment in cadrul caruia firmele romanesti si cehe au avut ocazia de a identifica oportunitati de investitii in cele doua tari.
Cu aceasta ocazie reprezentantii Ministerului Economiei au semnat un Memorandum de cooperare economica care prevede organizarea unor grupuri de lucru pe teme economice.
In cadrul discutiilor oficiale Viceministrul Economiei Marcel Bogdan Pandelica si reprezentantul ceh au subliniat facilitatile pe care firmele cehe le-ar avea prin investii in domeniul infrastructurii si logisticii multimodale in zona Portului Constanta si a tronsonului dunarean, ceea ce ar facilita accesul acestora catre zona Marii Negre si, apoi, a Marii Caspice si pietelor asiatice.
Romania ofera oportunitati de afaceri in domeniul decontaminarii industriale, metalurgiei, industriei auto, tratarea apelor in timp ce cehii au o traditie in sectorul minier, petrohimic, energetic.
In 2013 volumul total al schimburilor comerciale romano – cehe a fost de 2,4 miliarde de euro, iar in ianuarie 2014 s-a inregistrat o crestere de circa 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Economiei.

Sus