Oferte locuri de munca top

Fonduri nerambursabile pentru firmele care investesc in parcuri solare, eoline

Pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere energie electrică din surse regenerabile (energie eoliană, solară sau hidro) firmele pot obține finanţare din fondurile alocate României prin Fondul pentru modernizare.

A intrat în vigoare ghidul solicitantului pentru ”Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum”, aferent Fondului pentru modernizare, pentru al doilea apel.(Ghidul este atașat la finalul știrii)

Sprijinul financiar se bazează pe procedură de ofertare concurențială pentru selecția proiectelor, prin platforma electronică dedicată FM MySMIS 2021.

Bugetul estimat al rundei a II-a a apelului bazat pe procedură de ofertare concurențială este echivalentul în lei a sumei de 310.698.092 euro.

Solicitanții eligibili sunt operatorii economici de tip societăţi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate), precum și regiile autonome.

Acțiunile finanțabile

În cadrul acestei proceduri de ofertare concurențială vor fi putea fi finanțate proiecte care au ca obiectiv realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică:

* din surse eoliene

* din surse solare (sub 5 MW inclusiv)

* din surse solare (peste 5 MW)

* din surse hidro.

Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat este de 20 milioane euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

Următoarele activităţi prevăzute în proiect sunt eligibile:

Achiziţionarea de instalaţii/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro;

Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

Achizițiile se vor desfășura cu respectarea prevederilor legale în vigoare și cad în sarcina beneficiarului.

Documentele justificative vor fi verificate din punct de vedere calitativ și cantitativ, în corelare cu prevederile contractului de finanțare de către reprezentanții Ministerului Energiei, ofițerii de monitorizare, responsabili de investiția în discuție.

Documentele justificative vor fi transmise în termenul prevăzut în cadrul contractului, anexă la Raportul de progres, conform planului de activități, anexă la contractul de finanțare.

Orice modificări apar în perioada de implementare a proiectului vor fi notificate Ministerului Energiei și nu se vor realiza fără a fi aprobate.

Conform prevederilor contractuale, se vor realiza vizite de monitorizare în perioada implementării proiectului.

 

 

Descărcați aici

 

 


Etichete:
Sus