Oferte locuri de munca top

Fonduri nerambursabile pentru construirea Podului de la Ungheni

Pentru proiectul de proiectare și execuție a podului peste Prut de la Ungheni a fost depusă de către CNAIR aplicația de finanțare.

Prin aceasta se prevede obținerea unui grant prin CEF-T-2022-MILMOB — CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civilă – apărare, Pachetul Mobilitate Militara.

Data de începere a proiectului este iunie 2023. Durata proiectului este de 43 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 33.038.883 Euro din care contribuția Uniunii Europene este de 16.486.604 Euro (fără TVA).

Lucrari de infrastructura aeroportuara de peste 20 mil euro

Lungimea totală a podului, punctului transfrontalier și locurilor de parcare adiacente este de 1.000 m, din care lungimea podului este de 261,20 m.

Proiectul mai include și realizarea unui tronson de autostradă cu 2×2 benzi de circulație cu lungimea de 0,5 km care va asigura funcționalitatea independentă a podului până la finalizarea integrală a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Obiectivul general al proiectului este construirea unei noi infrastructuri de transport amplasate pe rețeaua TEN-T din România, precum și a unei conexiunii transfrontaliere dintre România și Republica Moldova, pentru a asigura un trafic rutier fluid și o stare tehnică corespunzătoare, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Noua sursa de agregate minerale, in planul unei firme locale

Pe scurt, podul va interconecta Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni (RO) și drumul național R1 Chișinău – Ungheni (MD).

Obiectivul specific al proiectului este proiectarea și realizarea unui pod cu 2×2 benzi de circulație, precum și a infrastructurii de acces necesare, conform Aplicației de Finanțare, parte a Rețelei Centrale TEN-T, pentru utilizarea duală a infrastructurii de transport, în vederea îmbunătățirii mobilității atât civilă, cât și militară.

Sus