Oferte locuri de munca top

Fonduri europene: nivelul corectiilor financiare devine mai flexibil

Beneficiarii de fonduri europene vor fi penalizati in functie de gravitatea abaterilor savarsite. De asemenea autoritatile de management vor avea posibilitatea de a nu sanctiona beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar, potrivit noilor masuri de sprijin pentru asigurarea unei bune gestiuni financiare a fondurilor europene adoptate in ultima sedinta de Guvern.
Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a declarat: „Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicandu-se in functie de gravitatea abaterii savarsite. Prin aceste reglementari urmarim imbunatatirea si eficientizarea mecanismului de prevenire si gestionare a neregulilor tinand cont de experienta avuta in utilizarea fondurilor de preaderare si a celor alocate Romaniei pentru actuala perioada de programare.”
Actele normative adoptate in sedinta de Guvern de astazi sunt Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora, respectiv Hotararea Guvernului privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corectiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevazute in anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

Sus