Oferte locuri de munca top

FNGCIMM va semna conventii de garantare cu 20 de finantatori

20 de finantatori vor incheia in urmatoarea perioada conventii de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
In data de 30 ianuarie 2014 s-a incheiat termenul de inscriere a institutiilor de credit invitate sa participe la Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii.
Astfel, Fondul demareaza procedurile de semnare a conventiilor de garantare cu cei 20 de finantatori inscrisi in „Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii”, urmand ca in cel mai scurt timp, aceste credite sa fie disponibile pentru antreprenori.
Finantatorii cu care vor fi semnate conventii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Romaneasca, Banca Comerciala Carpatica, Intesa San Paulo Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Romana, Unicredit Tiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Ate Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviara, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank.
Valoarea plafonului de garantare aprobat este de 2 miliarde lei, bancile solicitand un plafon de garantii ce depaseste suma de 3 miliarde de lei. Acest program guvernamental ofera intreprinzatorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maxim 5 milioane lei/I.M.M., garantate de catre FNGCIMM in procent de maxim 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, pe o perioada de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Sus