Oferte locuri de munca top

Finantarea Spitalului Regional Craiova, mai aproape de finalizare

Contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Craiova va intra în vigoare odată ce va fi aprobat prin lege. În acest sens, Guvernul va aproba astăzi actul legislativ necesar.

Amintim faptul că România și Banca Europeană de Investiții au semnat deja contractul de finanțare în luna aprilie a acestui an.

Noul Spital Regional de Urgență din Craiova va înlocui Spitalul Clinic Județean de Urgență existent în prezent.

Spitalul va fi format dintr-un complex de clădiri cu 7 etaje, va avea 807 paturi, din care 577 de paturi de acuți, un centru pentru Mama și Copilul cu 100 de paturi pentru adulți și copii, încă 55 de paturi pentru pacienții oncologici și de la radioterapie și 75 de paturi pentru terapie intensivă.

Proiectarea unui nou complex sportiv depaseste 1 mil euro

Complexul spitalicesc va fi însoțit de o parcare subterană independentă pe două etaje, cu o suprafață totală de 25.627 mp. Acesta va cuprinde inclusiv un heliport H-3, pentru a găzdui un elicopter Eurocopter EC-135 cu cerințele sale operaționale specifice.

Suprafața totală construită este de aproximativ 165.256 mp, cu o suprafață netă de aproximativ 73.295 mp. Amprenta la sol a clădirii este de 32.840 mp.

Costul total net al proiectului de investiții, pornind de la costurile estimate prin documentația tehnico-economică, este de 602,74 milioane euro. Acest cost cuprinde costurile legate de construcție, echipamente tehnologice și alte cheltuieli specifice conform devizului (proiectare și asistență, costurile aferente construcției, comisioane și permise, probe tehnologice și teste și alte cheltuieli diverse și neprevăzute).

Conform contractului de finanțare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane euro reprezintă 73% din costul net aferent obiectivului Spitalul Regional de Urgență Craiova. Diferența de 140,52 milioane euro (27 %) din costul total net, la care se adaugă taxele și impozitele aferente proiectului, va fi asigurată de partea română, din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

Constructori cunoscuti investesc in dezvoltari rezidentiale

Proiectul va fi derulat pe o perioadă de 7 ani, respectiv 2020 – 2026, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 72 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Conform Contractului de finanțare, împrumutul poate fi tras în maxim 36 tranșe, valoarea minimă a unei tranșe fiind de 10 milioane euro.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus