Oferte locuri de munca top

Finantare pentru infrastructura transfrontaliera Romania – Bulgaria

Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2014-2020 a primit o finantare de peste 200 de milioane de euro prin FEDR, mai putin cu circa 50 de milioane de euro decat in perioada 2007-2013.
Autoritatile au decis infiintarea unei comisii pentru stabilirea listei programelor de cooperare si de indicare a sumei globale a sprijinului total din FEDR pentru fiecare program din cadrul obiectivului Cooperare teritoriala europeana pentru perioada 2014-2020.
In perioada 2014-2020 ar putea intra in implementare proiecte precum reabilitarea infrastructurii rutiere in zona punctului de frontiera Bechet-Oryahovo evaluat la peste 6 milioane de euro, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru DJ 642 Moldoveni-Islaz, reabilitarea infrastructurii de transport in zona Giurgiu-Ruse (7 milioane de euro), reabilitarea drumurilor in zona Calarasi Silistra etc. Aceste proiecte au ramas fara finantare din lipsa de fonduri in perioada anterioara de alocare.
Prin intermediul programului, romanii si bulgarii din zonele de frontiera vor fi incurajati sa dezvolte noi afaceri, sa schimbe informatii si sa profite de pe urma imbunatatirii accesului peste granita. Ei vor colabora pentru a preveni inundatiile, pentru a conserva resursele naturale si pentru a promova turismul, potrivit platformei electronice a programului. Printre obiectivele programului se numara imbunatatirea accesului la infrastructura de transport in cadrul ariei eligibile, pentru a facilita circulatia bunurilor si persoanelor. Proiectele de infrastructura sunt complementare Programului Operational Sectorial Transport.

Sus