Oferte locuri de munca top

Fabricile Lafarge din Romania urmeaza sa fie vandute

2158.jpg Activele companiei Lafarge din Romania se afla pe lista activelor propuse pentru dezinvestitie in vederea respectarii regulilor pietei concurentiale pentru realizarea fuziunii cu Holcim.
In urma anuntului referitor la planul de fuziune din 7 aprilie, Lafarge si Holcim au infiintat un comitet de dezinvestitii, cu scopul de a pregati procesul de dezinvestitii. Comitetul a elaborat o lista a activelor propuse pentru dezinvestitie, pentru a anticipa eventualele solicitari ale autoritatilor din domeniul concurentei.
In prezent Lafarge Ciment Romania detine doua fabrici de ciment (Medgidia si Hoghiz) si o statie de macinare (Targu Jiu).
Pe langa activele Lafarge din Romania pe lista mai afla:
– Austria: uzina de ciment Mannersdorf a Lafarge;
– Franta: activele Holcim din Franta metropolitana, cu exceptia uzinei de ciment din Altkirch si a statiilor de betoane si agregate din regiunea Haut-Rhin; activele Lafarge din Insula Reunion, cu exceptia participatiei in cadrul Ciments de Bourbon
– Germania: activele Lafarge;
– Ungaria: activele operationale ale Holcim;
– Serbia: activele Holcim;
– Regatul Unit: activele Lafarge Tarmac, posibil cu exceptia unei uzine de ciment.
Viitorul grup LafargeHolcim va detine astfel o baza industriala semnificativa in Europa – aproximativ 20% din veniturile sale de la nivel global.

Sus