Fabrica Bosch din Cluj va fi inaugurata in 9 mai. Unitatea ridicata in timp record este o investitie pornita de la zero, de tip greenfield.
Compania Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupa o suprafata totala de circa 38.000 de mp. Pana la inceputul anului 2014, 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.
Reprezentantii companiei au precizat: „Acest proiect ne da un exemplu impresionant despre cat de repede si cat de bine poate lucra o echipa internationala. Combinatia de cunostinte ale angajatilor din diferitele locatii si tari in care Bosch este prezent, alaturi de munca in echipa, coordonarea si comunicarea extrem de eficiente, au dus la obtinerea acestui record premiat de Bosch.”
Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.
Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Incepand cu anul 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnica liniara, care a fost extinsa in 2013 cu o noua fabrica destinata industriei auto. Incepand cu anul 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In 2013, o noua unitate de productie si dezvoltare destinata industriei auto si-a inceput activitatea la Cluj.