Oferte locuri de munca top

Experienta fictiva pentru calificarea la licitatie

Un reprezentant al unei societăți comerciale a fost trimis în judecată, după ce ar fi prezentat documente false, în cadrul unei documentații de calificare la o licitație pentru atribuirea unui contract, pentru a demonstra că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări, potrivit procurorilor din Direcția Națională Anticorupție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii menționează că, în cursul anului 2011, inculpatul Tudor Simion Feur, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, ar fi folosit, în cadrul documentației de calificare, trei documente false, dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară pentru executarea acelui gen de lucrări. În plus, două dintre aceste formulare ar fi fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului.

Ca urmare a acestor demersuri, pe 4 iulie 2011, între societatea reprezentată de domnul Feur și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări, având ca obiect realizarea amenajării hidroenergetice de pe Râul Mic, localitatea Cugir, județul Alba.

Ulterior, pe 14 mai 2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de Tudor Simion Feur. Consecința acestui demers a fost aprobarea la plată a 8,27 milioane de lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, magistrații DNA au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imboile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Procurorii anticorupție mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

Sus