Oferte locuri de munca top

Executia canalului de irigatii Siret – Baragan ar urma sa intre in licitatie

Cu toate că oficialii de la Agricultură au anunțat că până la finele lunii martie a anului viitor vor fi reluate lucrările la canalul de irigații Siret – Bărăgan, totuși acest lucru este puțin probabil.

Termenul pentru predarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție a fost stabilit pentru noiembrie 2023, după cum se arată într-o notă informativă a Ministerului Agriculturii.

După finalizarea documentației urmează lansarea licitației pentru atribuirea lucrărilor de execuție.

Contractul pentru elaborarea documentației de proiectare fazele: DALI+ET (inclusiv studiu de teren+studiu de impact) pentru Canal magistral Siret-Baragan etapa I, tronson km 0+000-km 23+372, jud.Vrancea – actualizare și completare, a fost atribuit în 29 decembrie anul trecut, asocierii Olt Proiect – Slatina (lider), Allplan Proiect și Double A Trust.

Prețul contractului este de 5,83 milioane de lei, fără TVA, iar durata de șase luni.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii preconizează că în luna martie 2027 vor fi finalizate lucrările din etapa I.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale derulează prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Programul național de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigații și infrastructurii de desecare și drenaj, în care se regăsește și obiectivul de investiție Canalul magistral Siret-Bărăgan – Etapa I.

În funcție de condițiile topografice, Canalul magistral Siret – Bărăgan a fost proiectat să fie executat sub forma a trei tipuri de secțiuni trapezoidale: canal realizat în umplutură, canal realizat în secțiune mixtă și canal realizat în săpătură.

Pe tronsoanele cu secțiunea trapezoidală, lățimea fundului canalului este de 20 m. În zonele unde canalul trece prin localități, s-a optat pentru realizarea canalului sub formă de cuvă, restrângând astfel volumul construit.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Pe traseul situat în extravilan, canalul proiectat are o secțiune trapezoidală, cu pereu din plăci turnate din beton armat cu plasă de sârmă sudată, având 20 cm grosime, prezintă la partea superioară a pereului o grindă, parapetul sparge val, cu armături care se suprapun cu marginea superioară a plasei de sârmă sudatã din placa superioară a pereului.

Canalul asigură apa pentru irigații în spațiul Siret-Ialomița, iar după finalizare va permite irigații pe o suprafață de 120 mii hectare.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus