Oferte locuri de munca top

Evoluția sub așteptări a pieței construcțiilor reduce ambițiile Teraplast

poza-6

Alexandru Stanean

Piața construcțiilor a evoluat sub așteptări, în principal pe segmentul de infrastructură și reabilitări termice, apreciază managerii Teraplast. Ca urmare, procesatorul de PVC Teraplast estimează că va realiza anul acesta o cifra de afaceri de 405,5 milioane lei, mai mare cu 3% față de anul trecut, dar mai mică -14% decât cea preconizată în bugetul stabilit la începutul anului.

Conform estimărilor la nivel de Grup, profitul net va avea valoarea de 39,6 milioane lei, mai mult cu 12% decât în 2015, dar sub prognozele de la începutul anului 2016, cu aproximativ -11%.

Alexandru Stanean, CEO Teraplast, a declarat: „Am anticipat încă din august inversarea trendului pe segmentul de infrastructură. In perioada iulie-octombrie 2016 lucrările pe proiecte de apă și canalizare au fost inexistente pentru că la doi ani de la demararea noului exercițiu bugetar 2014 – 2020 nu au fost deschise apelurile de proiect pentru Programul Operational pentru Infrastructura Mare.”

În perioada primelor opt luni din acest an, cheltuielile publice pentru investiții au fost mai mici cu 1,3%. În plus, cheltuielile bugetate în proiecte cofinanţate de UE s-au redus cu peste 32%, de la 9,6 mld. lei in primele opt luni din 2015 la 6,5 miliarde de lei in primele opt luni din 2016.

„În acest moment ne concentrăm să depășim realizările din 2015, când am reușit să obtinem cele mai bune rezultate din istoria Grupului Teraplast”, mai spune Alexandru Stanean, CEO Teraplast.

Consiliul de Administratie al companiei Teraplast, reunit în data de 27 octombrie, l-a ales pe domnul Dorel Goia, in functia de presedinte. Noua structură a Consiliului de Administratie include urmatoarele persoane: Magda-Eugenia Palfi-Ţîrău, Dorel Goia, Petru – Raul Ciurtin, Razvan Stefan Lefter si Teofil-Ovidiu Muresan.

Consiliul de Administratie a luat, de asemenea, act de demisia domnului Teofil-Ovidiu Muresan din functia de administrator al societatii, incepand cu data de 27 octombrie 2016, pentru a se dedica unor proiecte personale de business.

Teofil-Ovidiu Muresan, administrator Teraplast, a declarat: „Extinderea Electrogrup pe alte piete externe si proiectele de consolidare ale Direct One imi solicita prezența mai activă în aceste companii”.

In contextul demisiei domnului Muresan, Consiliul de Administratie al Teraplast a hotarat numirea domnului Mircea Hotoleanu in functia de administrator provizoriu, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

Domnul Mircea Hotoleanu este de profesie inginer și în ultimii 7 ani a deținut funcția de director al Centrului de Inginerie al Emerson Cluj.

In cadrul sedintei din 27 octombrie, Consiliul de Administratie a decis de asemenea relocarea depozitului Teraplast din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, in Otopeni, judetul Ilfov.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor editia octombrie 2016

 

Sus