Oferte locuri de munca top

Eugen Teodorovici: Podul de la Vadul Pasii va intra in reabilitare curand

*Vor incepe lucrarile la Podul Vadul Pasii
Aflat in vizita la Buzau, Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a precizat referindu-se la proiectele din judet: „Au fost multi cei care s-au indoit, dar veti vedea ca podul de la Vadu Pasii, un proiect la care tin foarte mult, va intra in reabilitare foarte curand. Cat priveste alte idei pe care dorim sa le aplicam in Buzau, va spun cu toata seriozitatea ca nu este nimic imposibil, mai ales ca beneficiem de bani europeni pe care trebuie sa ii folosim cat mai eficient si cat mai util pentru cetatean. Din mai 2012 pana in prezent au intrat peste 5 miliarde de euro in tara de la Uniunea Europeana.

Podul Vadu Pasii este un proiect de peste 10 milioane de euro, iar in urma implementarii proiectului toate categoriile de vehicule si pietonii il vor putea folosi. „Acest pod trebuie sa fie o poarta de dezvoltare pentru ca daca ne uitam la dezvoltarea zonei in acea parte a judetului se vede ca ea a avut de suferit”, declara ministrul in vara anului trecut. Podul este inchis circulatiei rutiere din 2005.

*In vizita la Glass Corp Buzau

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici impreuna cu Prim-Ministrul Victor Ponta au vizitat noua fabrica de parbrize din Buzau, investitie de peste 50 de milioane de euro in urma unei colaborari romano-turce.

„Vom sprijini aceasta atat din perspectiva seriozitatii proiectului si a impactului acestuia asupra economiei judetului, cat si din perspectiva unei foarte bune relatii pe care o avem cu Turcia”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Modernizarea Glass Corp a inceput in 2006 cu o linie tehnologica si a continuat in 2007 cu construirea unei hale de productie de 24 mii mp, iar din 2008 a inceput productia de geam plan. Incepand cu anul 2012 turcii de la Sisecam au investit aproximativ 65 de milioane de euro in retehnologizare si extindere.

Sus