Oferte locuri de munca top

Eolienele Lukoil din Romania, vandute grecilor

Grecii de la PPC intenționează să îl preia pe producatorul de energie electrică Land Power SRL Constanța, firmă deținută de Lukoil International.

Land Power SRL a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 191 milioane de lei cu un număr mediu de 112 angajați. A raportat o pierdere de peste 127,41 milioane lei.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care PPC Renewables Single Member S.A. din Grecia intenționează să preia Land Power S.R.L., prin intermediul Spark Wind Park S.R.L.,

PPC Renewables Single Member S.A., Grecia, desfășoară activități din domeniul producția, distribuției și furnizării a de energie electrică către consumatorii finali, în principal în Grecia.

Portofoliul PPC cuprinde atât surse de energie convenționale (de exemplu, lignit, gaz și petrol), cât și hidroelectrice și regenerabile.

Spark este o societate vehicul, creată special pentru această tranzacție.

Land Power S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu ridicata de energie electrică din surse regenerabile.

Land Power S.R.L. deține și operează un parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 84 MW, situat în comunele Topolog și Dorobanțu, județul Tulcea.

Parc eolian de aproape 50 MW, in pregatire

Această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, ca va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus