Oferte locuri de munca top

Eficienţa energetică a clădirilor

antet2

Peste 2 miliarde de euro din fonduri europene au fost alocate, în actuala perioadă de programare pentru investiţii, în proiecte de creştere a eficienţei energetice a clădirilor.

Proiectele vizează reabilitarea atât a clădirilor publice, cât şi a celor rezidențiale, inclusiv măsuri de consolidare a acestora.

In plus, de la bugetul de stat pentru 2016 s-au alocat 25 de milioane lei pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

De asemenea, primăriile marilor oraşe derulează ample programe de reabilitare termică a blocurilor de locuit si se pregătesc să acceseze fondurile destinate reabilitării clădirilor publice.

Noua lege a performanţei energetice a clădirilor stipulează că o „clădire al cărui consum de energie este aproape egal cu zero este clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care consumul de energie este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în proporţie de minimum 10% cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere”.

Peste numai cinci ani nu vor mai primi autorizatie de construire decât clădirile cu consum de energie aproape zero.Această cerinţă se aplică chiar cu un an mai devreme clădirilor noi din proprietatea/ administrarea autorităţilor administraţiei publice.

Ordonanţa privind modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor Descarca aici 

Obligativitatea implementării legislaţiei europene privind performanţa energetică a clădirilor împreună cu finanţarea substanţială din fondurile europene alocată proiectelor de acest tip vor sta la baza dezvoltării pieţei de produse şi servicii pentru creşterea eficienţei energetice.

 

Cele mai importante știri privind eficiența energetică le găsiți aici !

* Strategie europeana pentru regimul termic al cladirilor

 * Noua lege a performantei energetice a clădirilor, adoptată de guvern

* Performanta energetica a cladirilor – proiect legislativ

* Cum va fi modificată legea performanţei energetice a clădirilor

* Casa Verde ar putea finanta si alte investitii pe lângă energia regenerabilă

* Reabilitare termică: circa 245 mil. lei pentru finalizarea lucrărilor

* 44 mil. lei pentru reabilitare termică în Slatina

 

 

Sus